Aracını kendi yıkamayı sevene pek çok otomobil sever olduğunu biliyoruz. Bu kişiler araçları ile ciddi bir bağ kurmuş ve özellikle otomobillerini yıkarken gerçekten bir keyif durumuna kavuştukları bir gerçek.

Aynı zamanda bir terapi. 🙂

Aracını Kendi Yıkamayı

Bugün otomobilini kendini yıkamayı seven kullanıcılar için özellikle dikkat edilmesi gereken noktalar ile alakalı bir içerik hazırlamak istedik.

Özellikle yaz döneminde araçlarımız sık sık tozlanır ve yaz aylarında araç yıkamak konusunda dikkat edilmesi gerek önemli noktalarda vardır.

Kullanılan malzemelerden, araç yıkadığınız suyun kalitesi ve araç yıkadığınız saat bile yıkama performansı ile alakalı önemli detaylardır.

İster bir petrol istasyonu olsun isterseniz evinizin bahçesi, sıcak yaz günlerinden keyifli aktivitelerden birisidir otomobil yıkamak.


1Hangi Saatte Araba Yıkanır?


Araç yıkamak öğle saatlerinde daha doğrusu güneş altın yapıldığı sürece keyfini kaybettiren bir durumdur.

Güneş ışınlarını direk alan bir yerde ve özellikle öğlen saatlerinde araç yıkamamaya özen gösterin.

Hem fazla sıcak olacağından kendiniz keyif almazsınız, daha da önemlisi aracınızı ıslattığınız anda özellikle cam üzerindeki su kuruyarak leke bırakacaktır.

Aynı durum kaporta aksamı içinde geçerlidir.

Bu sebeple araç yıkayacağınız ya büyük oranda kapalı olmayalı ya da ikindi saatleri yani güneş batmadan önceki saat dilimi içinde yıkamanızı tavsiye ederiz.

Bu durumda araç üzerindeki su hemen kurumayacağı için sizin de durulama yapacak süreniz olur ve leke kalmaz.


2Araç Nerede Yıkanır?


Petrol istasyonlarındaki basınçlı yıkama makinalarını kullanabilirsiniz. Elbette burada kullanılan sular kuyu suyu olabiliyor. O zaman aracınızda bir kireç lekeleri olabilir. Bu sebeple şehir suyu kullanılan yerleri tercih edebilirsiniz.

Evinizin bahçesinde araç yıkayacaksanız da yıkama saati ve suyun kalitesi önemlidir.

Olabildiğince gölge alanları tercih ederek araç üzerinde oluşacak lekelerin önüne geçebilirsiniz.


3Aracını Kendi Yıkamayı Sevenlere Tavsiyeler


Öncelikle araç yıkamak için belli başlı malzemelerin ve ürünlerin olması gerekir.

Bunlar mikro fiber bez, kaliteli bir oto yıkama şampuanı, sünger, cam silme aparatı, güderi bez, lastik ve jant temizleyici ve parlatıcı…VB ürünlerden oluşur.

Aracın iç aksamları için ayrı, kaporta aksamı için ayrı ve camlar için aynı bezlerinizin olmasını tavsiye ederiz. Elbette bezleri güzelce yıkayıp farklı bölgelerde kullanmakta bir seçenek

Aracınızı su ile detaylı bir şekilde yıkayıp kirlerden arındırabildiğimiz kadar arındırırız.

Daha sonra oto şampuanı ve sünger yardımı ile tamamını köpükleriz.

Yalnız bunu yaparken jantları en sona bırakırız. Jantlar üzerinde oluşan kirler daha ağır ve tanecikli olduğu için sünger üzerinde bıraktığı partiküller ile aracın boyalı yüzeylerini çizebiliriz.

Daha sonra tekrar bol su ile tüm kir ve köpüğün araçtan arınmasını sağlarız.

Daha sonra aracın kaporta aksamını ve camlarını özenle silmemiz gerekir.

Camları silmek için cam silme kimyasalları ile cam silmek için özel üretilmiş ürünleri kullanırsanız daha iyi bir sonuç alırsınız.

Aracı tamamen kuruladıktan sonra jant ve lastik parlatıcı ürünler ile aracınızın daha güzel görünmesini sağlayabilirsiniz.

Daha sonra aracın kapı içlerini, kapı eşiklerini, motor kaput içi gibi detayları bez yardımı ile temizleyebilirsiniz.

Önemli bir uyarı aracın iç mekanını temizlerken, torpido bakım sütü gibi kimyasallar kullanacaksanız, mutlaka aracın direk yüzeylerine değil de sileceğiniz bez üzerine püskürterek kullanın.

Bu sayede aracın camına sıçramayacak ve cam üzerinde yağlı bir katman oluşturmayacaktır.

Aracını Kendi Yıkamayı

Dış mekanda ise aracı yıkamaya başlamadan önce aracın jantlarına, jant temizleme kimyasalı püskürtüp bir süre beklerseniz o zaman jantların üzerinde birikmiş olan ağır kirler ve balata tozları daha kolay temizlenir.

Aracı kurulamaya mutlaka aracın üzerinden başlamalısınız. Aksi taktirde aracın üst kısımlarında kalan sular aşağıya doğru süzülecek ve sildiğiniz yeri tekrar silmek durumunda kalacaksınız.

Aynı şekilde motor için üretilmiş olan motor temizleme kimyasallarını kullanarak, otomobilinizin motoru içinde temiz bir görünüm sağlamayı başarabilirsiniz.

Aracını kendi yıkamayı sevenlere selam olsun. 🙂

İkinci El Otomobil İlanları

Arabam Kaç Para?

Tekerinize taş değmesin.


Aracını Kendi Yıkamayı

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here