Arabanızın Dış Görünüşünü Değiştirmek İçin 5 Adım

0
2237
Arabanızın Dış Görünüşünü Değiştirmek İçin 5 Adım

Hiç kimse yepyeni bir arabanın dış görünüşünü değiştirmeyi düşünmez. Ancak kullanılmış veya eski bir araba söz konusu olduğunda, dış görünüşü değiştirmeye yönelik düşünceler ortaya çıkabilir. Ek olarak, araç gövdesinde korozyon izleri görünüyorsa eğer bu işlemlere başvurmak kaçınılmaz olabilir. Bu nedenle bizler de arabam.com olarak, arabanızın dış görünüşünü değiştirmek istediğiniz zaman işinize yarayacak 5 önemli adımdan oluşan bu yazıyı hazırladık. Detaylar için “Arabanızın Dış Görünüşünü Değiştirmek İçin 5 Adım” adlı yazıyı okumaya devam edin.

Arabanızın Dış Görünüşünü Değiştirmek İçin 5 Adım

Birinci Adım: Kirleri Temizleyin ve Dış Yüzeyi Ylardan Arındırın

İşlemlere başlamadan önce ilk olarak, arabayı çok iyi temizlemeniz gerekiyor. Bu nedenle, iyi bir araba şampuanı veya köpüğün yanı sıra bir de basınçlı yıkayıcı ile aracınızı yıkamak iyi bir başlangıç olacaktır. Öyle bir imkanınız yoksa elle yıkama esnasında mikrofiber eldivenler kullanılabilir. Arabayı ve araba gövdesini tam olarak yıkadıktan sonra yumuşak mikrofiber havlularla kurulayın.

İkinci Adım: Pürüzlerin Doldurulması ve Yüzeyin Zımpara Kağıdı ile Tesviye Edilmesi

Arabanızı güzelce temizledikten sonra artık işlemlere hazır hale getirdiniz. Şimdi ikinci adım olan pürüz ve eşitsizliklerin doldurulmasına geçiyoruz. Gözünüze çarpan her pürüze bu işlemi yapabilirsiniz. İhtiyacınız olan iki şey pasta ve zımpara kağıdı. En ufak bir pürüz bile olsa, fazla macun sürmeniz durumunda sonradan yapacağınız zımpara işlemi ile durumu kurtarabilirsiniz. Bu adım ile aracı daha sonraki adımlarda gerçekleşecek olan boyama işlemlerine karşı araç gövdesi yüzeyinin uygun şekilde hazırlamış oluyoruz.

Arabanızın Dış Görünüşünü Değiştirmek İçin 5 Adım

Üçüncü Adım: Bir Astar Uygulayın ve Zımparalayın

Aracın yüzey kısmındaki pürüzleri kapatıp zımparalama işlemini gerçekleştirdikten sonra, diğer adım olan astar uygulamak ve tekrardan zımparalama işlemi uygulamak gerekiyor. Korozyon önleyici astar, macun tabakasını güzelce kaplıyor. Ayrıca, bu işlem son kat uygulandıktan sonra dayanıklılığı artıran bir ara katman olarak görev yapıyor. Astar akrilik reçineler ve pigmentlerden oluşuyor. Astar uygulama aşaması, “ıslak üzerine ıslak” yöntemi kullanılarak uygulanabilir. Daha sonra astar henüz tamamen kurumadan son kat uygulanmalıdır. Ancak, astar tamamen kuruduktan ve zımparalandıktan sonra son katı uygulamak daha kolay olacaktır ve her zaman daha iyi sonuçlar verir. Sonraki astar katmanları, düşük basınçlı bir tabanca kullanılarak uygulanmalıdır. Her birinin kuruması ise ortalama 5 ila 10 dakika sürecektir.

Dördüncü Adım: Uygun Vernik Katının Birkaç Kat Halinde Uygulanması

Astar ile ilgili çalışmalar bittiğinde uygun vernik kat uygulamasına başlayabilirsiniz. Elbette aracın dış görünüşünü değiştirirken, tamamen astar ile kaplandığında isim levhasında yazanları takip etmenize gerek kalmaz ve istediğiniz herhangi bir boya rengini seçebilirsiniz. Burada, sonraki vernik katmanlarını uygularken, bir katman ile diğeri arasında bir boşluk bırakmalı ve üreticinin önerdiği kadar beklemeyi unutmamalısınız. Bu adımdan sonra çamurluklar, tamponlar, aynalar veya jantlar için sprey boya kullanabilirsiniz.

Beşinci Adım: Araba Boyasının Parlatılması, Jantların ve Gösterge Paneli Elemanlarının Boyanması

Arabanızı seçtiğiniz renge boyadıktan sonra sıra son işlem olan cilaya geliyor. Burada uygun bir polisaj pedine sahip bir elektrikli parlatıcıyı ve ayrıca cila pastalarını kullanabilirsiniz. Parlatma işleminden sonra vernik ayrıca bir mum tabakası ile korunabilir. Bu aşamadan sonra başka bir yöntem de tercihinize göre seramik kaplama uygulamak olabilir. Daha sonra sıra gövdeden aşağı inerek jantların boyanmasına geliyor. Bu aşamada dış gövde için seçtiğiniz renkle uyumlu bir sprey boya seçerek aracın bu kısımlarında kullanabilirsiniz. Rengi değiştirebilir veya yenileyebilirsiniz.

Arabanızın Dış Görünüşünü Değiştirmek İçin 5 Adım

Uygulama Esnasında Alınması Gereken Koruyucu Önlemler

Ayrıca herhangi bir adımın uygulanması sırasında koruyucu önlemler alınmalıdır. Sadece eldivenlere değil, aynı zamanda filtreli bir maskeye de ihtiyacınız olacak. Bu sayede solunum sisteminiz uçucu maddelerin girişine karşı korunmuş olacaktır. Bu set için de ayrıca koruyucu gözlük seçmelisiniz. Aracınızın dış görünüşünü kapsamlı bir şekilde değiştirmeye özen gösterirseniz ve yüksek kaliteli ürünler, vernikler ve boyalar tercih ederseniz, arabanız eski bir arabadan tamamen farklı görünebilir.

Ayrıca;
2. El Otomonil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here