Custom Livewire One Motosikletleri Tanıtıldı

0
1754
Livewire One

E-bisiklet özelleştirmesinin geleceğinin nasıl görünebileceğini merak ediyor musunuz? İşte iyi bir başlangıç. Livewire One Custom motosikletler.

Basın bültenine başlayın:

LiveWire One ™  elektrikli motosikletin kişiselleştirme potansiyeli, 4 Aralık Cumartesi günü, Los Angeles’taki Optimist Studios’ta elektrikli arabaları, kamyonları, motosikletleri, bisikletleri, ve diğer mobilite çözümleri ile etkinlik, ev yapımı ve dönüşümlü EV’lerden yepyeni arabalara ve kamyonlara kadar 80’den fazla aracın yanı sıra etkinlik organizatörlerinin retrofütürizm dediği şeyin bir görüntüsünü içeriyordu. İki özel motosiklet üreticisi,  SMCO  ve  Earle Motors , her ikisi de hızla LiveWire’ın en başarılı pazarı haline gelen bir şehir olan Los Angeles’tan gelen, tamamen özelleştirilmiş ilk LiveWire One motosikletlerini sundu.

Elektrikli Araç Sorumlusu Ryan Morrissey, “Autopia’da sergilenen özel yapım motosikletler LiveWire adına büyük bir açıklama yapıyor” dedi. “Kişiselleştirme her zaman motosiklet kültürünün bir unsuru olmuştur ve bu hafta sonu SMCO ve Earle Motors, LiveWire One’ın kişiselleştirme potansiyelini gösterdi. Bu özel bisikletler ve bileşenler, LiveWire.com’daki dijital bisiklet üreticisine sınırlı sayıda üretilen yapıları ve aksesuarları dahil etme niyetimizin ilk göstergeleridir.”

SMCO: LiveWire Bir Holigan Yarışçısı

Livewire One

Aaron ve Shaun Guardado kardeşler, gençler olarak, önce vitesli kartlarda, sonra da dikkatlerini motosikletlere çevirmeden önce yüksek performanslı ithal arabalarda yarışmaya başladılar. Markalı tişörtler satmak için 2010 yılında SMCO’yu kurdular ve markayı desteklemek ve yarış ve performans iştahlarını beslemek için Long Beach, California’da özel rekabet motosikletleri inşa etmeye başladılar. Şimdi 30’lu yaşlarının ortalarında olan kardeşler, holigan yarışları için ciddi Harley-Davidson takip cihazları ve performans motosikletleri ürettiler ve hatta ESPN X’te bir kış tepe tırmanışı için bir çift Harley-Davidson Street Rod motosikleti kar motosikletlerine dönüştürdüler.

Aaron Guardado, “LiveWire One’ı aldığımızda hemen yarışmak istedik” dedi.

Geçen Temmuz, Shaun ve Aaron, California’daki Laguna Seca yarış parkurunda Roland Sands Süper Hooligan Şampiyonasında bir çift LiveWire One bisiklet ile girdiler.

Aaron, “Bisikletleri sürmek çok hızlı ve çok eğlenceli ama biz bu performansı iyileştirmenin yollarını bulmak istedik” dedi. “BST’den bir dizi karbon fiber tekerlekle dönen kütleyi azaltarak başladık. Ardından tüm stok gövdeyi çıkardık ve kendi hafif karbon fiber gövde parçalarımız için kalıplar yapmak için kullandık. Ayrıca bisikletle yol yarışında bizi daha agresif bir duruşa sokmak için kendi arkadan ayarlı ayak kontrollerimizi tasarladık.”

SMCO yarışa hazır LiveWire One bisikletleri, geçtiğimiz hafta sonu Autopia’da boyanmamış karbon karoseriyle sergilendi.

Aaron, “Bu proje bizi gerçekten yeni bir teknolojiye itti” dedi. “Örneğin, arka setleri oluşturmak için CAD ve bir 3D yazıcı kullanmayı öğrendik.”

Guardado kardeşler tarafından oluşturulan tüm karbon kaporta, bir LiveWire One’daki stok montaj noktalarını kullanır ve diğer sahiplerden ilgi varsa, parçalar gelecekte satışa çıkabilir.

Earle Motors: E/MULHOLLAND CUSTOM

Tasarımcı Alex Earle gevşemeye ihtiyaç duyduğunda, bunu genellikle LiveWire One elektrikli motosikletinde yapar.

Pasadena, California’daki ArtCenter College of Design’da güç sporları tasarımı dersi veren Earle, “Yolda çok zaman geçirdim, ancak LiveWire One’ın mükemmel bir stres giderici sokak yolculuğu olduğunu keşfettim” dedi. Los Angeles’tan dağlara doğru kıvrılan ünlü ve çok virajlı bir yol olan Mulholland Drive’ın tabanına yakın. Hafta sonları arabalar ve bisikletler çıldırıyor ama hafta içi akşamları kimse yok. Bir içten yanmalı bisikletin aksine, LiveWire One sessiz, pürüzsüz ve havalı.

Livewire One

Earle Motors, Earle’ün bir işten çok yaratıcılığı için bir çıkış noktasıdır ve o yaratıcı tasarımı LiveWire One’da çok dramatik bir şekilde benimsedi.

Earle, “Başlangıçta bu bisiklet ürkütücüydü çünkü elektrikliydi,” dedi. “Örneğin, kişiselleştirme için her zaman kolay bir başlangıç ​​noktası olan egzoz yok ve yakıt deposu yok. Aklımda iki hedef vardı – tasarımı pekiştirmek ve ergonomiyi kendi rahatım için ayarlamak. Kişiye özel bir takım elbise gibi oturmasını istiyorum.”

Earle, yeniden şekillendirilemeyen sıkı bir şekilde paketlenmiş elektronik aksamları kaplayan koltuğun önündeki “yakıt deposu” dışında, kaportanın çoğunu bir 3D yazıcıda kompozit olarak oluşturulan kendi tasarımının parçalarıyla değiştirdi. Arka çamurluğu ve aydınlatmayı çıkardı ve kuyruk bölümünü kaynaklı çelikten oluşturduğuyla değiştirdi.

“Yakıt deposuna benzeyen elektronik aksam kapağını, İkinci Dünya Savaşı sırasında uçakların gökyüzünde daha az görünür olmasına yardımcı olmak için geliştirilen ve tüm motosikletin profilini düşüren gri-mavi bir solma olan Synthetic Haze’de boyadım.” dedi Earle. “Bu kapağın altındaki boşluğu, koltuğun önünü saran yeni bir kanatlı parçayla doldurdum. Kanatlar, bisikletin ortasındaki pil kutusundakilerle aynı şekle sahip.”

Earle’ün çıkardığı parça, elektronik bileşenleri soğutmak için hava kepçelerini içeriyor ve bu soğutma kapasitesini değiştirmek için kanatçıklar içinde soğutucunun dolaşabileceği içi boş galeriler yarattı. Bu parçayı oluşturmak için Earle ayrıntılı çizimler yaptı ve tüm motosikleti Mimic 3D ile dijital olarak taramasını sağladı. Çizimi ve taraması, eski öğrencilerinden ikisi tarafından kurulan ve onu CAD’de yeniden yaratan ve ardından parçayı bir 3D yazıcı ile tek parça haline getiren PROTOTYP3’e devredildi.

“Parçayı aldığımda deliklerin bisikletteki montaj noktalarıyla mükemmel bir şekilde hizalanması inanılmazdı.” dedi Earle. “Şu anda bu bir fikir, işlevsel bir özellik değil. Test etme imkanım yok ama işlevsel olabileceğini düşündüğüm şekilde tasarladım. Bir sonraki adım, onu alüminyumda 3D olarak basmak olacaktır.”

Ön tekerleğin arkasındaki alt gövde, akü kasasının etrafındaki akışı pürüzsüz hale getirmek için bir hava perdesi şeklindedir. Parlak turuncu rengi, gözleri aşağıya çekmek ve motosikletin algılanan profilini düşürmek içindir. Earle, üç LED ışığına uyacak şekilde standart farı ve motor kapağını çıkardı.

Earle, “Yeni kuyruk bölümü ve tasarladığım özel motard tarzı koltuk ile yüksekliğini birkaç inç yükseltiyor, bu da altı fitlik üç inçlik çerçevem ​​için mükemmel” dedi. “Semerciler koltuğu siyah deriyle kapladı ve harika görünüyor.

Earle, “Bu proje için ilhamın bir kısmı, kendi yaptıkları ve sıvı soğutmalı bu bilgisayarlarla ortaya çıkan öğrencilerimden geliyor” dedi. “İnsanlar 70 yıldır motosikletleri aynı şekilde kullanıyorlar, ancak gelecekte bisikletler elektrikli olduğunda bu nasıl olacak? Bu nesil bir bisikleti nasıl özelleştirecek? Kendi parçalarını 3D olarak yazdırabilirler. Elektroniği sıvı olarak soğutabilirler. Bu projenin Instagram’da yer almasını ve Portekiz’deki 17 yaşındaki birinin bunu görmesini ve bir ilham kıvılcımı kazanmasını umuyorum. Kişiselleştirmenin geleceği bu olacak.”

Ayrıca;
2. El Motosiklet İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here