Araç Yıkama, Basınçlı Makineler ile Nasıl Yapılır?

0
2015

Araç Yıkama işlemini, petrol istasyonlarında ki basınçlı araba yıkama makineleri ile zaman zaman hepimiz yapıyoruz. Hatta bazılarımızın hafta sonu aktivitelerinden birisi araç yıkamak olabilir. Oldukça keyifli bu yıkama olayını düşünerek sizler için bir içerik hazırladık.

Kış yaklaşsa da güneşli günlerde yapılacağından hiç şüphemiz yok. Bazı petrol istasyonları bu yıkama makinelerinden elde ettiği gelirleri, sosyal sorumluluk bilinci ile çeşitli kurumlara bağışlıyor. Bu tarz istasyonları seçerek, sizlerde bir katkı sunmuş olacaksınız.

1Araç Yıkama Zamanı Bile Önemlidir.

Arabanızı yıkadığınız saat aralığı önemli bir konudur. Öğlen vakitlerinde, güneş ışınları dik bir açıyla geliyor ise, ya da hava sıcaklığının çok yüksek olduğu bir zamanda aracınızı ıslattığınızda ve ya köpüklediğiniz zaman, su ve köpük hemen kuruyacağı için araç üzerinde ve camlarında lekeler bırakacaktır. Bu da sizi mutsuz edecek ve araç yıkamanızı engelleyecektir. Öğle saatlerinde veya direk güneşin altında araç yıkamak, temizlemekten çok lekelere yol açacağından aracınızı, akşam üzeri güneş batmadan önce ve gölge bir alanda yıkamanızı tavsiye ederiz.

2Yıkama Makineleri Nasıl Kullanılır?

Özellikle, yıkama tabancası yüksek bir basınç ile çalışacağından, hakim olması zor olabiliyor. Bu anlamda, ayağınıza kaymaz bir ayakkabı tercih etmenizde fayda vardır. Çünkü hem zemin ıslak olacak, hem basınçlı makine sizi sürekli geriye doğru itecektir. Hem yıkama makinesinin tabancasını rahat kullanabilmek, hem de kayıp düşme riskini azaltmak için ayağınızda kaymayan bir ayakkabı olmasına dikkat edin.

Yıkama sırası şöyle olmalıdır;

Yıkama-Köpükleme-Yıkama.

Yani; öncelikle aracınızın üzerindeki toz ve kirlerden arındırmak için basınçlı su ile her yerini yıkamanız gerekiyor.

Bu sayede sonrasında yapacağınız köpükleme işlemi için aracınızı çizme ihtimalini azaltmış olursunuz.

Daha sonra köpük makinesini kullanarak, hızlı bir şekilde aracınızı yukarıdan aşağı doğru olacak şekilde köpükleyiniz.

Hem yıkama hem, köpükleme işlemlerini yaparken her zaman yukarıdan aşağıda doğru hareketler yaparak, kirin aşağı akmasını sağlayın. Aynı zamanda köpükte aşağı doğru yayılacağından, yukarıdan aşağıya doğru yapmanız faydalı olacaktır. Köpükleme makinesinin kullanım süresi, yıkama makinesine göre kısa olduğunu unutmayın ve köpükleme işlemini daha seri hareketler ile yapmayı unutmayın.

Köpükleme işlemi bittikten sonra bir sünger veya mikrofiber bez ile aracınızı detaylı bir şekilde köpükleyiniz. Jant kısmı en kirli kısım olduğundan o bölgelerde fırça kullanabilirsiniz. Eğer aynı sünger veya bezi kullanacaksanız o zaman jantları en sona bırakınız. Daha sonra köpükten aracınızı arındırmak ve kirlerden kurtulmak için tekrar yıkama makinesini kullanarak, aracınızda köpük kalmayana kadar durulayınız.

Arabanız artık temiz.

Araç Yıkama

3Kurulama ve Parlatma Seansı

Şimdi önemli kısımlardan birisi kurulama ve parlatma aşamalarına geçebilirsiniz. Aracınızı kurularken öncelikle bir cam bezi veya gazete kullanarak tüm camları iç ve dış olacak şekilde siliniz. Cam silerken cam parlatma özelliği olan temizlik ürünlerinden kullanabilirsiniz. Daha sonra mikrofiber bez yardımıyla aracınızı yine yukarıdan aşağı doğru kurulayınız. Jant ve lastikleri yine en sona bırakın.

Daha sonra eğer var ise, lastik parlatıcı ile lastikleri ve plastik aksamları sünger vasıtası ile parlatabilirsiniz. Aynı zamanda hızlı cila ismiyle satılan ürünlerden edinerek, aracınızı kuruturken bu kimyasal maddeyi kullanarak, parlak bir görünüm elde edebilirsiniz.

Araç yıkama işlemi tamamdır. Elinize sağlık… 🙂

Aracınızın içini nasıl temizlemeniz gerektiği ile ilgili içerikleri de ekleyeceğiz. Bizi takip etmeye devam edin.

İkinci El İlanları

Tekerinize taş değmesin.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here