Opsiyon Seçiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler!

0
2972

Opsiyon seçimleri, son dönemde pek de seçilebilecek bir durumda değil.Araç ithalatındaki aksaklıklar dolayısıyla, ülkemize gelen araçlar içinde rahatlıkla seçim yapabilmek zor oluyor.

Otomobiller, sınırlı sayıda olduğundan, renk seçeneği bile yapabilmek bazen mümkün olamıyor. Opsiyonlar ile araç fiyatları neredeyse iki katına çıkabiliyor.

Bu bağlamda opsiyon seçimi elbette kişisel zevkler ile seçildiğinden, bugün konu aldığımız opsiyon konusu sizler için sadece bir fikir bağlamındadır.

opsiyon

Bir aracın baz donanım fiyatı 200.000 TL iken, en üst donanım seçeneği ile birlikte opsiyonlarda eklenince fiyatı 300.000 TL’yi geçebiliyor.

Hangi opsiyonun gerekli, hangisinin gerekli olmadığı konusunda nihai kararı verecek olan kullanıcının kendisidir.

1Görsellik Amaçlı Opsiyon Seçenekleri

Araç dışında eklentiler, opsiyon anlamında en gözle görülür dinamikler olduğundan, tercih nedeni oluyorlar.

16″ boyutundaki jant ve lastikler 17″ veya 18″ boyutunda, daha büyük olarak satın alınabiliyor. Aynı zamanda jant modeli de değişebiliyor.

Led far grubu, opsiyon olarak eklenebiliyor.

Daha sportif görünümler için bazı modellerde, bir kit şeklinde araç üzerine modifiye uygulanabiliyor. Bu kit içerisinde spolier, ön ve arka tampon ve ızgara eklentisi ve yan kapı altı çıtalarına uygulamalar yapılabiliyor.

Aynı zamanda metalik renkler ve çift renk seçenekleri de opsiyon olarak sunuluyor.

Dış taraftaki eklentiler tamamen kişinin zevkine göre şekillenebiliyor.

opsiyon

Burada ki temel konu bütçe planlamasıdır. Eğer bütçeniz dahilinde eklenti yapabiliyorsanız sorun yok fakat, sınırlı bir bütçe ile opsiyon seçimi yapacaksanız size güvenlik ve teknoloji donanımlarına yoğunlaşmanızı tavsiye edebiliriz.

2Güvenlik Opsiyonları ve Kokpit Eklentileri

Araçlarda multimedya ekranı artık standartlaşmaya başladı. Ama bu ekranların özellikleri ve ekran büyüklükleri kişiselleştirilebiliyor.

7″ boyutundaki bir ekranı 10″ boyutunda bir ekran olarak satın alabilirsiniz.

Aynı zamanda müzik sisteminin hoparlör sayısı da opsiyon olarak arıtılabilir veya dünyaca ünlü müzik sistemi üreticilerinin hoparlörlerini satın alabilirsiniz.

Örneğin; Harman-Kardon, JBL, Bose veya BeatsAudio gibi markaların hoparlör sistemlerini aracınıza ekleyebilirsiniz.

Kablosuz şarj ünitesi de şuan için opsiyon olarak satılıyor. Fakat standart bir donanım olacağını şimdiden kestirebiliyoruz.

opsiyon

Araç içi opsiyonları, dış eklentilere göre daha eğlenceli seçenekler olacaktır.

Güvenlik opsiyonlarını, listenizin başına eklemeyi unutmayın.

Bu konu, aynı motosiklet için kullanılan yaygın bir söyleme benzer; “Önce ekipman, kalan para ile motosiklet alınır.”

Bu söylemi araç opsiyonları için uyarlamak doğru olacaktır. Yani; ” Önce güvenlik opsiyonları, sonrasında diğer eklentiler alınmalıdır.” gibi bir düşünce yapısına sahip olmanız sizin faydanıza olacaktır.

İkinci El İlanları

Tekerinize taş değmesin.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here