Hangi Sektör, Hangi Aracı Tercih Etti?

0
2482

Hangi sektör veya iş kolu hangi aracı tercih etti? Belli başlı ticari işletmeler veya bireysel olarak iş yapan kimseler, geçmişten bu yana bazı araçları özellikle tercih ediyor.

Bugün ticarete katkı sunan ve meslekler ile hatırlanan araçları derlemek istedik.

1İnşaat Sektöründe Kullanılan Araçlar

Özellikle, şantiyelerde Nissan ve Mitsubishi Pick-up modelleri yaygın olarak kullanılıyor.

Ağır arazi şartlarında, dayanıklılığı ile dikkat çeken bu Japon otomobilleri, bu sektör için ilk akla gelen modellerden oldu. Aynı zamanda, inşaat malzemeleri satan işletmeler ise Dodge AS-250 modelini kullanıyorlar.

Sektör

Kırmızı ve eski bir Dodge gördüğümüzde büyük ihtimalle bir inşaat malzemesi satıcısının aracı olduğunu tahmin ederiz. Damperli olan bu modeller, hem uygun fiyatlı hem de bakım maliyetleri uygun. Bu sebeple tercih ediliyor.

İnşaat ustaları, Mitsubishi L300 ve Hyundai H100 Panelvan kullanırlar.

Sektör

2Hangi Sektör, Hangi Aracı Tercih Ediyor?

Fiat marka araçlar, özellikle ticari anlamda oldukça meşhurlar. Elektronik, elektrik, tekstil, tesisat gibi meslek grupları çoğunlukla, Fiat Doblo ve Tofaş Kartal modellerini kullanıyorlar.

Hem yakıt ekonomisi hem de piyasa koşullarında satışı çok olduğundan, Doblo’su olan eniştelerin ne iş yaptığı konusunda da fikir sahibi oluyoruz. Skoda Pick-Up ekmek fırını olanların, dağıtım aracı olarak uzun yıllar kullanıldı. Şimdi ise ekmek fırını işletenler, Doblo’nun pick-up versiyonu olan Pratico kullanmaya başladılar.

Sektör

Su ve Tüp dağıtımı yapan esnaflar ise, Kia K2500 Bongo modelini tercih ediyorlar. Mobilya sektöründeki işletmeler ise, Ford Transit ve Fiat Ducato modellerini kullanıyorlar. Ford transit ile ilgili bir detaya yer vermek gerekirse, bütün sektörler için Ford Transit bir seçenek olabiliyor. Sadece bir sektör içinde değil, Ford transit herkesin işine yarayabiliyor.

Şehir içi nakliye işi ile uğraşanlar yine Ford tercih ediyor. Yeni modellerinden ya da “Çiçek Abbas” olarak bildiğiniz Ford modelinin açık kasalı versiyonunu kullanıyorlar. Yine Kargo sektörü de, Ford Transit ve Fiat Ducato modellerini kullanıyorlar. Yolcu taşımacılığı içinse, Mercedes veya Volkswagen markalarının minibüsleri tercih ediliyor.

Sektör

Araç kurtarıcısı olarak, İveco, Mitsubishi ve Renault Master modelleri yaygın olarak kullanılıyor.

Toptancılık ve dağıtımı ile ilgili bir işletme ise çoğunlukla İsuzu marka kapalı kasa araçları tercih ediyorlar. Eskiden olsa taksilerinde tercihleri belirli arabalardan yana olurdu fakat bugün, ÖTV oranlarına bağlı olarak Mercedes-Benz taksi görmekte mümkün olabiliyor.

Sizin de dikkatinizi çeken meslekler ile özdeşleşmiş araçlar ile ilgili düşünceleriniz var ise yorumlarda belirtebilirsiniz.

İkinci El Ticari Araç İlanları

Tekerinize taş değmesin.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here