Dünya, her tür ürün ve hizmet alanında çevreci alternatiflere yönelirken oto yıkama sektörü de bu etkiden nasibini alıyor. Araçların boyutları ve temizlenmesi gereken yüzey alanları sebebiyle yıkama işlemi sırasında önemli miktarda su harcanıyor. Bu problemin önüne geçen susuz oto yıkama, yalnızca mikrofiber bez ve temizleyici sprey ile tüm araba yüzeylerini temizleyebileceğiniz bir yöntem. Arabanızın bütün yüzeylerini hiç su kullanmadan yıkama düşüncesi kulağa gerçekten absürt geliyor olabilir. Alışıla gelmiş yöntemler sebebiyle bu işlemin aracı ne kadar temiz yapabileceği de akıllarda soru işareti bırakıyor tabii ki. Biz de sizinle aynı noktadan yola çıktık ve nedir bu susuz araba yıkama yöntemi diye ayrıntılı araştırdık.

mikrofiber bezle araba temizleme
man hand with mircro fibre clouth

Yıkama İşlemi Tamamen Susuz mu?

Araba yıkama işinde alışılmışın ötesine geçen susuz oto yıkama nedir diye baktığımızda gerçekten de su kullanılmadan uygulanan bir işlem olduğunu görüyoruz. Bu nedenle aracınızı, çevreci bir alternatif yöntemle temizlemek istiyorsanız susuz araba yıkamayı seçebilirsiniz. Bu işlem için tek ihtiyaç duyulan şey susuz yıkamaya uygun bir sprey temizleyici ve mikrofiber bez. Bu sprey ürünler, genellikle kirlerin çözünmesini ve yüzeyden tamamen temizlenebilmesini sağlayan kimyasallar içeriyor. Ayrıca üründen ürüne değişmekle birlikte su kaydırıcı ve parlatıcı etki de sunuyor. Kullanılan ileri polimer teknolojisi sayesinde ürün araba yüzeyine uygulanıp bir bezle silindiğinde pratik bir şekilde tüm kir ve toz temizleniyor. Fakat susuz yıkama arabanın çok kirli olduğu senaryolar için pek doğru bir tercih olmayabiliyor. Bu noktada kullanılan ürünler yetersiz kalabilir ve harcadığınız efor da kir miktarına bağlı olarak artabilir. Eğer aracınızı sık aralıklarla yıkatıyorsanız susuz oto yıkama seçeneğini rahatlıkla tercih edebilirsiniz.

Susuz Oto Yıkamanın Avantajları Neler?

Susuz araba yıkama işleminin en büyük avantajı çevreci bir yöntem olması. Standart oto yıkama işlemlerinde harcanan su miktarını düşününce, sınırlı kaynakların tasarrufuna yardımcı olan bu gibi yöntemler oldukça değerli. Yüzlerce litre su harcamak yerine yalnızca susuz oto yıkama spreyi ve daha sonra yıkanarak kullanılabilecek mikrofiber bezlerle önemli ölçüde tasarruf sağlayabilirsiniz. Üstelik standart yöntemlerde, ortaya çıkan atık suyun geri dönüşümü de soru işaretleri oluşturuyor. İçerisinde yağ, kimyasal malzeme ve kir bulunduran yüzlerce litrelik atık su kanalizasyondan doğal su kaynaklarına karışarak kirlilik yaratıyor.

Bu yıkama metodunda su kullanılmaması sebebiyle her yerde uygulanabiliyor. İster suya uzak bir yerde isterseniz de su sıkıntısı yaşanan bölgelerde olun. Aracınızı temizlemek için gerekli ekipmanlara sahip olmanız yeterli. Böylece evinizde de su taşımak ve fazla miktarda su kullanmak zorunda kalmadan araba yıkayabilirsiniz. Özellikle apartman hayatı ve şehir yaşamında arabasını kendi temizlemek isteyenler için susuz oto yıkama oldukça pratik.

susuz oto yıkama nasıl yapılır

Susuz Oto Yıkama Nasıl Yapılır?

Araba yüzeyinin susuz olarak temizlenebilmesi için genellikle iki ürün yeterli oluyor. Bu işlem için atlanılmaması gereken en önemli püf nokta bezin kullanılış yönü. Dairesel ya da karma yönlü hareketler yerine, toz ve kirlerin tek yönlü bir süpürme hareketiyle toplanması gerekiyor. Aşamaları daha açık hale getirebilmek için susuz oto yıkama nasıl yapılır maddelendirelim:

  • Direkt olarak sprey formda satılan hazır ürünlerden birini tercih edebileceğiniz gibi seçiminizi konsantre solüsyonlardan yana da yapabilirsiniz. Eğer elinizde bu tür hazırlık gerektiren bir ürün bulunuyorsa ürünü, üzerinde yazan talimatlara uygun miktarda su ile karıştırarak hazırlayın. Sonrasında püskürtmeli bir şişeye alarak uygulamaya hazır hale getirin.
  • Temizleme işlemine aracınızı bölümlere ayırarak başlayın. Bu yöntemle çok daha hızlı ve sistemli bir şekilde ilerleyebilirsiniz.
  • Susuz oto yıkama solüsyonunu aracın ilk bölümüne püskürterek uygulayın. Ürün, belirlediğiniz tüm yüzeyi kapladıktan sonra mikrofiber bez kullanarak hafifçe silin.
  • Silme işlemini yukarıdan aşağıya düz bir şekilde inerek gerçekleştirmeniz burada önemli. İlk bölümün tüm kirini bu şekilde bezle aldıktan sonra ister bezin temiz tarafıyla isterseniz de farklı bir mikrofiber bezle bu bölümü dairesel olarak silin. Bu son işlem, ürünün yüzeyde bırakabileceği çizgileri engellemekle birlikte aracın üzerinde kalan fazla ürünün de tamamen yayılmasını sağlayacaktır.
  • Birinci bölgeden sonra diğer bölümleri de adım adım silerek susuz oto yıkama işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Toz ve kir durumuna göre bezinizi değiştirerek yüzeylerin tek hamlede temizlenmesini sağlayabilirsiniz.
  • Özellikle camlar, jantlar ve lastikler gibi daha kirli olan bölgeleri temizlemeye özen göstermenizde fayda var. Bu alanlar için uygun temizleyici ve bezleri kullanarak detaylı temizlik yapabilirsiniz.
  • Aracınızın yüzeyini tamamen temizledikten sonra lastik parlatıcı veya plastik bakım ürünleri gibi aksesuarlarla son dokunuşları yapabilirsiniz.

Aracınızın tüm oto kuaför ihtiyaçları için güvenilir ve kaliteli hizmeti arabam garaj’da bulabilirsiniz. Hemen arabam.com mobil uygulamasını indirin ve burada yer alan Garaj sekmesine tıklayın. İç dış yıkamadan seramik kaplamaya, koltuk temizlemeden boya korumaya kadar tüm hizmetler burada!

arabam garaj’ı keşfet!

 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here