General Motors SUV Modellerini Geri Çağırıyor

0
974
General Motors SUV Modellerini Geri Çağırıyor

General Motors SUV modellerini geri çağırıyor. Otomobil üreticisi 2021 ve 2022 üretimi neredeyse yarım milyon aracını geri çağırma kararı aldı. Otomobil üreticisinin açıklamasında göre özellikle son iki yılda üretilen araçlar geri çağırılmak üzere listedeki yerlerini aldılar. Bu kararın nedeni ise güvenlik endişesinden kaynaklanıyor. Öyle ki 3. sıradaki koltukların emniyet kemerlerinde bir problem olma olasılığı yer alıyor Bu nedenle marka, kullanıcılarının güvenliği için binlerce aracını ger çağırıyor.

General Motors SUV Modellerinde Beklenmedik Hata

General Motors SUV Modellerini Geri Çağırıyor

Ulusal Karayolu Trafik Güvenliği İdaresine (NHTSA) göre, General Motors modellerinde bir yanlış var. Bu yanlış ise 3. sıra koltuklarındaki emniyet tokasının koltuğa yanlış yerleşmiş olması. Buna göre aracın kemer tokası montaj braketine yanlış yerleşmiş olabilir. Bu da yolcular için tehlikeli sonuçları beraberinde getirebilir. Ağır yaralanmaların ya da can kayıplarının önüne geçmek için araçların geri çağrılması marka için en doğru adım. 

İşte Geri Çağırılan Modeller

General Motors SUV Modellerini Geri Çağırıyor

Şirketin geri çağırma listesinde Cadillac Escalade, GMC Yukon, Chevrolet Tahoe ve Chevrolet Suburban modelleri başı çekiyor. Şu anda marka güncel olarak 176 bin 981 adet Chevrolet Tahoe’yi bekliyor. Ayrıca 97 bin 436 adet Yukon ve 58 bin 606 adet Yukon XL da listede. Ek olarak 41 bin 636 adet Escalade de listede mevcut. 25 bin 158 adet Escalade ESV de geri çağrılan araçlar arasında. Böylece üretici toplamda 484 bin aracı bekliyor. Üreticin bu araçların yalnızca yüzde ikisinde hata olduğunu tahmin ediyor. Ancak yine de kontrol açısından hepsinin geri gelmesi önemli. Bu hata ilk olarak Mayıs 2022’de bir Suburban kullanıcısının şikayetiyle boy gösterdi. Kullanıcı üçüncü sıra kemer tokasının yerinden ayrıldığını söyledi. Verilere göre bu hata henüz tehlikeli bir sonuca sebep olmadı. Ancak sonraki durumların önüne geçmek için araçların yetkili servislere gelmesi gerekiyor.

Sıfır KM Araba Modelleri

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here