Cenevre Otomobil Fuarı Doha’ya Taşındı

0
1665
Cenevre Otomobil Fuarı

Cenevre Otomobil Fuarı Doha’ya taşındı. Salgın nedeniyle 3 yıldır bir türlü gerçekleşmeyen fuar sonunda 2023’te gerçekleşiyor. Katar’ın Doha kentinde düzenlenecek olan fuar tam üç yıldır otomobil tutkunları ile buluşmayı bekliyor. 

Cenevre Otomobil Fuarı 2020’den Beri Bekleniyor

Cenevre Otomobil Fuarı

Bu fuar, dünyanın en prestijli otomobil fuarlarından birisi. Ancak tüm dünyayı etkisi altına alan salgın nedeniyle üç yıldır iptal oluyordu. Şimdi ise 2020’den beri beklenen fuar için etkinlik takvimi netleşmeye başladı. Konuyla ilgili açıklama yapan organizatörler karşılaştıkları sorunun başka bir çözümü olmadığının altını çizdiler. Kendilerine iptal fuarı etmekten başka bir çare bırakmayan salgının herhangi bir alternatife izin vermediğini belirttiler. Şimdi ise salgınla ilgili belli bir noktaya gelindi. Bu sebeple 2023’te gerçekleşecek olan fuarın önünden bir engel yok. Bu nedenle de yavaş yavaş organizasyon ayrıntıları belli oluyor.

Fuar Katar’da Gerçekleşecek

Cenevre Otomobil Fuarı

Dünyadaki en önemli otomobil fuarlarından birisi olan Cenevre Otomobil Fuarı üç yıldır gerçekleşmiyordu. Şimdi ise Katar’ın Doha kentinde fuar için hazırlıklar başladı. Fuar Başkanı Maurice Turrettini, yazılı bir açıklama yaptı. Bu açıklamada 2023’teki fuarın, küresel ekonomik belirsizlik ve salgın nedeniyle Cenevre’de olmayacağını belirtti. Her yıl Cenevre’de gerçekleşen fuara normalde Cenevre’deki Palexpo Sergi Merkez ev sahipliği yapıyordu. Burada her sene bine yakın otomobil sergide yerini alıyordu. Ayrıca dünya genelinden gelen ziyaretçilerin sayısı en az 600 bin kadar oluyordu. Gelişmeleri aktarmak için ise yaklaşık 10 bin gazeteci orada yerini alıyordu. Böylesine büyük ilgi gören fuar ilk olarak 1905’te gerçekleşti. 

Sıfır KM Araba Modelleri

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here