Geely markası 1986 yılında kurulmuş Çin menşeili bir şirkettir. Önceleri yalnızca buzdolabı üretimi yapan firma 1996 yılından itibaren “Geely Auto” adlı şirketi kurarak, otomotiv sektörüne ilk adımı atmıştır. Ayrıca Geely Çin’deki ilk otomotiv üretim şirketlerinden birisidir. Günümüzde ise Çinin en büyük otomotiv şirketidir.

Geely şirketi on sene içerisinde satış rakamlarını katlayarak, büyüdü. 2010 yılında ise Ford Automobile’den Volvo Cars’ı satın aldı. Ayrıca Geely şirketi, Apple ile ortaklık kurarak CarPlay’ı ilk uygulayan şirket olmuştur. Şimdi ise elektrikli araçlara önem veren Geely markası, Elektrikli Pick-Up Radar RD6 modelini tanıttı.

Elektrikli Pick-Up RADAR RD6 Hakkında Detaylar

Çinin otomobil devi Geely, ilk elektrikli kamyonetini piyasaya sürerek güç sergiledi. “Radar Auto” olarak adlandırılan bu otomobil serisi SUV, ATV gibi araçların elektrikli versiyonlarını üretecek. Elektrikli pick-up RADAR RD6 modelinin tasarımını ise, Geely’nin eski modelinin tasarımcısı Peter Horbury üstlendi. Ayrıca Radar Auto’nun ileride üreteceği birçok aracın tasarımını da o üstlenecek. Ek olarak RADAR RD6, Çin’in Hangzhou kentinde kurulmuş olan araştırma ve geliştirme merkezinde üretilirken, ayrıca Zibo kentinde de bir üretim merkezi kurulacak. RADAR RD6, RADAR Auto tarafından üretilen ilk araç olacak.

Geely Elektrikli Pick-Up RADAR RD6 Tasarımı

Bu tamamen elektrikli Pick-up modeli, içten yanmalı bir motor bloğuna sahip olmadığı için ön kaputun altında da bizleri bagaj karşılıyor. Bu elektrikli motor tek veya çift olarak, iki paket halinde sunulacak.

RADAR RD6’nın Ön Kısmı

Geely markasının, RADAR RD6 modelinin ön kısmına baktığımızda elektrikli olduğu için bir hava ızgarası görmüyoruz. Bunun yerine iki far arası fütüristik tasarıma sahip bir şerit bizleri karşılıyor. Farlara gelecek olursak, kısa ve uzun LED farlarını ortadan ikiye ayıran gündüz farları, aracı çok daha sportif bir görünüme sokmuş. Alt kısımdaki tampon ise klasik spor araçlardan alıştığımız bir tasarıma sahip. Fakat SUV modellerde pek bu tür tasarımlara rastlanmıyor.

RADAR RD6’nın Arka Kısmı

Geely Elektrikli Pick-up Radar RD6 modelinin arka tasarımı ise gerçekten çok geniş. Ayrıca gömülü yatak ve şarj ünitesi sayesinde tam bir kamp dostu. Farlara bakacak olursak, şerit LED’lerle donatılmış bir tasarımla geliyor. Bu tasarım daha önce gördüklerimizden farklı olması gayet tatmin edici. Genel olarak tasarıma pek odaklanmayan şirket, daha çok aracın işlevselliğine odaklanmış görünüyor.

Geely Pick-Up RADAR RD6 Türkiye’ye Gelecek mi? Fiyatı Ne olacak?

“RADAR Auto” olarak adlandırılan araç serisi şu anlık yalnızca Çin’de satışa sunulacak. İleri tarihlerde ise Avrupa’da veya Türkiye’de satışa sunulup, sunulmayacağı belli değil. Asıl şirket olan Geely, Avrupa için “Zeekr” adlı bir elektrikli araç üzerinde çalışıyor. Geely Elektrikli Pick-up RADAR RD6 modelinin yıl sonuna kadar yollara çıkması planlanıyor. Fakat hala daha fiyat konusunda bir açıklama bulunmuyor.

TRİNK SAT

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here