Cenevre Otomobil Fuarı 2021 Yılında Düzenlenmeyecek

1
3534
Cenevre Otomobil Fuarı

Dünyanın en önemli ve prestijli otomobil fuarlarından kabul edilen Cenevre Otomobil Fuarı 2021, koronavirüs salgını nedeniyle iptal edildi. Cenevre Otomobil Fuarı 2020 yine pandemi nedeniyle iptal edilmişti.

Organizatörlerden gelen yazılı açıklamada, katılımcı firmaların çoğunluğunun iştirakiyle bir anket yapıldığı aktarıldı. Ankete katılan otomobil firmalarının çoğunluğu, koronavirüs salgını nedeniyle fuarın 2021’de de iptal edilmesi yönünde görüş bildirdi. Yapılan ankete gelen cevapları dikkate alan 2021 Cenevre Otomobil Fuarı’nı düzenleyen vakfın yöneticileri, fuarın iptali yönünde karar verdi.

Açıklamada, otomotiv sektörünün şu anda zorlu bir dönemden geçtiği ve katılımcıların salgının etkilerinden kurtulmak için zamana ihtiyaç duyduğu belirtildi. Ayrıca, “mevcut sağlık koşullarının gelecek baharda 600 binden fazla ziyaretçi ve 10 bin gazeteciyi ağırlayacak bir etkinliğe el verişli olmayabileceği” belirtilen açıklamada, fuarın 2022’de gerçekleşmesinden ise umutlu olunduğu bildirildi.

Sahibinden satılık araba ilanları

Cenevre Otomobil Fuarı İlk Kez 1905 yılında düzenlendi

İlk kez 1905 yılında düzenlenmeye başlayan Fuar, 1924 yılında uluslar arası fuar olarak kabul edilmişti. Cenevre Palexpo Sergi Merkezi’nde düzenlenen fuarda her yıl bine yakın otomobil sergileniyor.

2019 Cenevre Otomobil Fuarı‘nda birbirinden renkli özel tasarım otomobil 600-700 bin arası ziyaretçiyle buluşmuştu. 5-15 Mart 2020’de yapılması planlanan fuar, koronavirüs salgını nedeniyle iptal edilmişti.

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here