Cenevre Otomobil Fuarı’nın Kısa Tarihi… Otomobil gösterileri ve fuarları, bildiğimiz en eski ve etkili tanıtım kampanyalarından biridir. 20. yüzyılın başından beri otomobil sergileri ve fuarları, otomobil üreticilerinin başarılarını sergilemeleri için mükemmel bir fırsat olmaya devam ediyor. Bilmeyenler için büyük Cenevre Otomobil Fuarı, 1905 yılında başlayan ve bugün bile İsviçre’nin Cenevre şehrinde Organisation Internationale des Constructeurs d’Automobiles himayesinde düzenlenen otomobil fuarlarından biridir. 100 yılı aşkın bir süredir, bu gösteri her yıl en iyi (egzotik) otomotiv kreasyonlarını ve üreticilerini bir araya getirmektedir. Ayrıca sektördeki en büyük isimler, yeni tasarımları tanıtmak ve tanıtmak için genellikle bu gösteriyi beklemektedir.

Cenevre Otomobil Fuarı’nı bu kadar çekici yapan nedir ve onun hakkında ne kadar bilgi sahibiyiz? “Cenevre Otomobil Fuarı’nın Kısa Tarihi” adlı içeriğimizde Cenevre Otomobil Fuarı’nın uzun tarihini anlatıyoruz. Ayrıca bundan sonra bizleri nelerin bekleyebileceğini de özetliyoruz.

Cenevre Otomobil Fuarı’nın İlk Yılları

İlk Cenevre Otomobil Fuarı 19 Nisan – 7 Mayıs 1905 tarihleri ​​arasında düzenlendi. Asıl amacı otomobil üretimini halka tanıtmak, Clement-Bayard’ın araçlarını otomotiv dünyasında pek deneyimli olmayan bir topluma sergilemekti. 17.000’den fazla ziyaretçi 37 standı keşfetmek ve mevcut araçlar hakkında daha fazla bilgi edinmek için geldi. Ayrıca bu fuara, 1905’te İsviçre Otomotiv Kulübü’nün (ACS) başkanı Charles Louis Empeyota başkanlık etti. Büyük başarı nedeniyle Cenevre Otomobil Fuarı 1906’da aynı dönemde yeniden düzenlendi. Ancak otomobil karşıtı propagandalarla geçen bir sonraki dönemde Cenevre Otomobil Fuarı için zor bir sene oldu. Araçların güç ve hızlarının artması nedeniyle yapılan eleştirilerden dolayı gösterinin 1907 yılında Zürih’te düzenlenmesi düşünüldü.

1923-1925Cenevre Otomobil Fuarının Kısa Tarihi

Doğal olarak siyasi değişim ve I. Dünya Savaşı sırasındaki belirsiz zamanlar, Cenevre Otomobil Fuarı’nın düzenlenmesini imkansız hale getirdi. Bu nedenle GMS’nin dördüncü turu 1923 yılında yine Cenevre’de yapıldı. Yüksek kayıt sayısı nedeniyle gösteri ilk kez 1924 yılında uluslararası hale geldi. Bu fuar, 200 katılımcıyı bir araya getirdi ve 68.000 ziyaretçiyi ağırladı. Otomobil satışları, fuarın etkisi ile yükselişe geçti ve bu da organizatörlere gösteriyi daha da genişletmeleri için ilham verdi.

1926 yılında GMS, 224 katılımcıyı ağırladı. Ayrıca stantlar daha büyüktü, arabalar daha parlaktı ve her katılımcı rekabetten daha fazla öne geçmek istiyordu.

1926 – 1939Cenevre Otomobil Fuarının Kısa Tarihi

Cenevre Otomobil Fuarı için altın yıllarıydı. Organizasyon, bu dönemdeki en büyük sergilerden bazıları sayesinde dünya çapında bir itibar bile kazandı. 1929 yılında Mercedes SSK, 1934 yılında Chrysler ve 1935 yılında Citroën Traction Avant ve diğer birçok olağanüstü araba modelleri, ziyaretçilerin fuara karşı ilgisini arttırdı.

Savaş Sonrası Yenilenme ve BaşarıCenevre Otomobil Fuarının Kısa Tarihi

İkinci Dünya Savaşı nedeniyle yaşanan küresel krizin ardından, Cenevre Otomobil Fuarı 1947 yılına kadar kapatıldı. Ancak yeniden açılacağı  zaman tekrardan orada olmak isteyen 305 katılımcı fuarda yerini aldı. O andan itibaren, gösteri giderek daha fazla katılımcı ve ziyaretçi alarak istikrarlı bir şekilde büyüdü.

1981 – 2005

1981 ve 1982 yılları arasında GMS, 745.919 ziyaretçi rekorunu ağırlamak için yeni Sergi ve Kongre Merkezi’ni (Palexpo) inşa etti ve hizmete açtı. Bu büyük bir başarıydı fakat 2005 yılında düzenlenen 75. yıl dönümünde 747.700 ziyaretçi sayısı ile yeni bir rekor kırıldı. 2008’deki küresel ekonomik kriz otomobil satışlarını kısa bir süreliğine gerilese de Cenevre Otomobil Fuarı, popülaritesini korumaya devam etti. Otomotiv endüstrisindeki tüm büyük isimler orada olmak ve kreasyonlarını insanlara tanıtmak için birbirleriyle yarışmaya devam etti.

Son Sergiler ve Haberler

Cenevre Otomobil Fuarı’nın büyük popülaritesi bugüne kadar varlığını sürdürmektedir. Organizasyon hala otomotiv endüstrisinin önemli bir parçası olarak durmaktadır. Dünyanın her yerindeki katılımcılar ve markalar, bu fuara katılmak için büyük çabalar göstermektedir.  Olağanüstü bir deneyim garanti edildiğinden, otomobil meraklıları modern kreasyonları keşfetmek için Cenevre Otomobil Fuarını merakla beklemektedir. Yıllar boyunca Cenevre Otomobil Fuarı, ilham verici ve yaratıcı reklam afişleri, toplantılar, forumlar, konferanslar ve daha fazlasıyla tanınabilir bir marka imajı geliştirdi. Bu günlerde insanlar sadece yeni araçları görmek için değil, aynı zamanda iletişim ve ağ kurmak için GMS ile iletişim halinde olmaya çalışmaktadır. Son olarak COVID-19 salgını nedeniyle GMS için zorlu seneler geçse de 2022 için hala büyük umutlar var.

İkinci El Güncel Araç İlanları 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here