geely ve volvo iş birliği

Uzak Doğu otomobil üreticisinin 24 Şubat’ta yaptığı duyuruya göre, Şangay (Gasgoo) Geely Automobile Holdings Limited (Geely Auto) ve Volvo Cars, işlerini birleştirmek için en iyi çözümü çoktan bulduklarını açıkladı. Geely ve Volvo İş birliği Nasıl Olacak?

0 KM Volvo İlanları İçin Tıklayınız

Geely ve Volvo İş Birliği İşleyişi Nasıl Olqcak

Bu işbirliğine göre, her iki taraf da kendi bağımsız kurumsal yapılarını korurken aktarma organları, elektrifikasyon, otonom sürüş ve diğer operasyonlar konusunda bir dizi iş birliği ve işbirliği gerçekleştirecek. Anlaşmaya göre, Geely Auto’nun Şubat 2020’de Volvo Cars ile iki tarafın iş birleşmesi yoluyla olası yeniden yapılanmaya ilişkin görüşmelerde bulunduğunu açıklamasından sonra geldi.

Neler Ortak Çalışmanın İçinde

Spesifik olarak, her iki tarafa da güç aktarım sistemi ürünleri sunmayı hedefliyorlar. Güç aktarım ürünleri ve yeni nesil çift motorlu hibrit sistemi geliştirmek için, güç aktarım mekanizmalarını yeni bir şirkette birleştirecekler. Birleşme sonrası girişim bu yıl faaliyete geçecek ve diğer otomobil üreticilerine ürün ve hizmetler sağlayacak.

Elektrifikasyonla ilgili olarak, iki modüler EV mimarisinin, yani Sürdürülebilir Deneyim Mimarisi (SDM) ve Ölçeklenebilir Ürün Mimarisi 2 (ÖÜM 2) adlı mevcut paylaşımına dayanılmaktadır. Her iki taraf, Geely tarafından kullanılmak üzere yeni nesil modüler elektrikli araç mimarisini birlikte geliştirecek. Volvo Cars, Lynk & Co markası ve Polestar markası tek bir tarafta olacak. Ayrıca, elektrifikasyon (pil paketleri ve elektrikli sürücü sistemleri dahil) ve akıllı bağlantı teknolojilerini paylaşacaklar ve maliyetleri düşürmek için ortak satın alma gerçekleştirecekler.

Otonom sürüşle ilgili olarak, iki taraf, tamamı Volvo Cars’a ait otonom bir sürüş yazılımı geliştirme şirketi olan Zenseact AB’nin öncülüğünde ortaklaşa otonom sürüş çözümleri geliştirecek.

Volvo ile Ek İlave

Ayrıca, geçtiğimiz yıl resmi olarak Avrupa’ya dokunan Lynk & Co markası, yurtdışı satış kanalları ve Volvo Cars’ın satış sonrası ağı aracılığıyla küresel tüketicilere hizmetlerini kademeli olarak sunacak.

2. El Satılık Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here