Türkiye’nin En Büyük Klasik Otomobil Festivali Başladı

0
1366
Türkiye'nin En Büyük Klasik Otomobil Festivali Başladı

Türkiye’nin en büyük klasik otomobil festivali Ankara’da başladı. Klasik araba tutkunlarının büyük ilgi gösterdiği festival Başkent Millet Bahçesinde ziyarete açıldı. Altındağ Belediyesi, Antika Otomobil Federasyonu ve Ankara Klasik Otomobilciler Kulübünün katkılarıyla hazırlanan etkinliğe ilgi oldukça fazla oldu. İki günlüğüne klasik otomobil tutkunlarını bir araya getiren etkinlikte rengarenk klasik arabalar yer aldı.

Klasik Otomobil Festivaline İlgi Büyük Oldu

Türkiye'nin En Büyük Klasik Otomobil Festivali Başladı

Şehir dışından bile ziyarete gelenlerin olduğu festivalde nostaljik otomobillere ilgi çok fazlaydı. Festival başlarken Altındağ Belediye Başkanı Asım Balcı yaptığı konuşmada bu festival için hummalı çalışmalar yaptıklarını söyledi. Ayrıca özenli çalışmalar sonucunda ortaya çıkan tablodan mutlu olduklarını da ekledi. Balcı bu etkinlik için ilk kararı aldıklarında bu kadar ilgi göreceğini tahmin etmediklerini söyledi. Bunun sonrasında da devam ederek gelenekselleşen bir etkinlik olmasından onur duyacaklarını da ifade etti. Festivalin ziyaretçilerin geri dönüşleriyle sonraki senelerde çok daha iyi olacağını da sözlerine ekledi. Rengarenk klasik otomobillerin hemen yan kısımlarında bir kare kod yer alıyor. Böylece ziyaretçiler otomobilin geçmişini öğrenme imkanı buluyorlar. Aynı zamanda da en beğendikleri otomobili oylayarak fikirlerini belirtiyorlar.

Klasik Arabaları Bugüne Getirmek Kolay Değil

Türkiye'nin En Büyük Klasik Otomobil Festivali Başladı

Antika Otomobil Federasyonu Başkanı İlker Tayalı bu etkinliğin asıl amacının geçmişle geleceğin arabaları arasında bir köprü kurmak olduğunu söyledi. Geçmişteki otomobilleri unutmadan bugün yaşatmanın önemine vurgu yaptı. Ayrıca klasik otomobil sahibi olmanın zorluklarını da bahsetti. Özellikle araç bakımı ve yedek parça konusunda zorlukların olduğunu söyledi. Bu anlamda bir klasik otomobilin bugün var olması için hem maddi hem de manevi emeklerin verilmesi gerektiğini söyledi. Ek olarak Tayalı klasik otomobil tanımının Trafik Kanununda yer almadığını belirtti. Buna karşın Avrupa’da 30 yaşından büyük araçların “klasik” sayıldığını da ifade etti. Hal böyle olunca Türkiye’de de en kısa sürede kanunda tanınması gerektiğini söyledi.

İkinci El Klasik Araba Modelleri 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here