TOGG’a Bir Yerli Rakip Daha Geliyor!

0
1528
TOGG'a Bir Yerli Rakip Daha Geliyor!

TOGGa bir yerli rakip daha geliyor. Koç Holding ve Ford Türkiye Türkiye’de pil üretim tesisi kurmayı planlıyorlar. Bunun için 2 milyon Dolar yatırım şimdiden yapıldı bile. Son yıllarda tüm dünyada ciddi bir elektrifikasyon süreci yaşanıyor. Özellikle Avrupa pazarında bu araçlara ilgi oldukça yüksek. Hal böyle olunca, otomobil devleri de elektrikli araç üretmek için adeta birbirleriyle yarışıyorlar. Bu araçların üretimine yetişmek için Avrupa’da birçok noktada pil üretim fabrikaları açılıyor. Türkiye’deki elektrikli araç pazarının ise TOGG ile hareketlenmesi bekleniyor. Bunun için pil üretimini de üstelenen TOGG artık yalnız değil. ASPİLSAN’ın ardından Koç Holding ve Ford da bu konuda birlikte kolları sıvadılar. Türkiye’de yeni bir pil üretim merkezi resmen kuruluyor.

TOGG Yerli Rakipleri ile Türkiye Yeni Pil Üretim Merkezi Olabilir

TOGG'a Bir Yerli Rakip Daha Geliyor!

Son bir yılda 3 farklı şirket Türkiye’de pil üretimi gerçekleştirmeye karar verdi. TOGG şu anda araç üretimine ağırlık veriyor. Ancak yerli otomobil 2025 yılı itibariyle yıllık 15 GWh civarı pil üretecek. Bununla birlikte ASPİLSAN pil üretmeye başladı bile. Şimdi Koç ve Ford işbirliği ile de bu pazarın iyice kızıştığını anlamak zor değil. Bu yeni ortaklığın üretmek istedikleri piller genellikle 30 ile 45 GWh kapasiteye sahip olacak. 

Yerli Pil Üretim Tesisi Ankara’da Açılıyor

TOGG'a Bir Yerli Rakip Daha Geliyor!

Bu yeni ortaklık sonucu ilk üretim tesisi Ankara’da açılacak. Böylece yerli piller başkentten tüm dünyaya gitme imkanına sahip olacak. Zaten elektrikli araçlara olan talep arttıkça bu araçların üretimi için de daha çok tesis gerekecek. Bu nedenle Türkiye‘de bu tesislerin açılması elektrik dönüşümünün bir parçası olmak adına önemli.  Bu dönüşüm için TOGG yerli rakipleriyle birlikte hızla çalışmaya devam ediyor. Ancak bu yarışın oldukça masraflı olduğunu da söylemek gerek. Uzun vadede karlı olan bu üretimler ilk aşamada firmaları biraz zorlayacak. Zaten Koç ve Ford işbirliğindeki yeni tesis için şimdiden 2 milyar Dolar’dan fazla harcama yapılması bunun göstergesi.

Sıfır KM Araba Modelleri 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here