Klasik otomobil severlerin dikkatini çekecek bir müze olan Rahmi Koç Müzesi geçmişten günümüze pek çok klasik otomobili ziyaretçilerine sunuyor. Klasik otomobillerin yanı sıra 1800‘lerden itibaren kara yolu ulaşımının evrimini takip etme imkanı da sağlıyor. Ayrıca at arabası, bisiklet ve motosiklet gibi pek çok kara yolu ulaşımı araçlarını görmemizi sağlıyor. Geçmişten günümüze tarihi bir deneyim yaşama fırsatı ziyaretçilerini bekliyor.

rahmi koç müze-motorsiklet

Müzede Hangi Klasik Otomobiller Mevcut?

Müzede pek çok klasik otomobil bulunuyor. Örneğin; “Ford Model T, bu meşhur modelin dört farklı versiyonunu koleksiyonunda bulundurması bakımından önemli bir konuma sahiptir.” Bunlar, 1908 model iki kişilik bir ‘Pick Up’, 1918 model bir ‘Roadster’, 1918 model bir ‘tourer’ ve 1926 model bir TT otobüstür. Model T 1908’de piyasaya sürülmüş. 1927’ye kadar, o zamana göre yeni kabul edilen üretim bandı prensibi kullanılarak 15 milyon adetten fazla üretilmiştir.”

Ford Model T

Bir diğer klasik otomobil ise Cadillac severlerin dikkatini çekecektir. Örneğin “Cadillac Super 62 de Ville Hardtop Coupe”, lüks otomobil sınıfında yer alan Cadillac, 1960 model Coupe koleksiyonerlerin tercihleri arasına giriyor. Bununla birlikte sadeleşen tasarımıyla Cadillac Erdoğan Gönül müzeye bağış yaptı.

1965 Rolls Royce Silver Cloud III, Charles Rolles ve Henry Royce’un soyadlarının birleşimi ile oluşturuluşmuş. İlk olarak 1904 yılında kurulmuş. Ayrıca otomobil, Cloud II modelinin geliştirilmesiyle üretilmiş. Müzede ise şu an hayranlarını bekliyor.

Rahmi Koç Müzesinde daha pek çok klasik otomobil mevcut ve bunlardan bazıları;

  • 1933 Model Buick 66C
  • 1938 Lincoln Zephyr Coupe
  • Messerchmitt
  • 1962 Morris Mini Cooper
  • Anadol A1
  • Fittipaldi F8 Yarış Otomobili
  • 1966 Jaguar S Type

Klasik Otomobiller

Klasik otomobiller, hafta içi; salı ve cuma saat 09:30-17:00 arası meraklılarını beklerken hafta sonu ise; saat 10.00-18:00 arası ziyaretçilerini bekliyor. Son olarak 7’den 70’e herkesin keyifle gezip tarih yolculuğuna çıkabileceği Rahmi Koç Müzesi ziyaretçilerini bekliyor.

Rahmi Koç Müzesi

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here