Cupra UrbanRebel Model Aracını Tanıttı

0
1318

Cupra UrbanRebel aracını aslında 2021 yılında konsept olarak tanıtmıştı. Ancak bu araç sadece tanıtım aracıydı. Bu araç elden geçirilip seri üretime uygun hale getirilmiş. Daha önce konsept tasarım model araç ile şu an tanıtımı yapılan araç tamamen farklı.

Cupra, aracını İspanya’nın Terramar kentinde tanıttı. Cupra’nın belirtmiş olduğuna göre UrbanRebel kendi sitesinde 2025 yılında piyasa çıkacağı bilgisi yer alıyor.

Cupra UrbanRebel Tasarım Detayları

Cupra bu modelinin tasarımında köpekbalığı burnu denilen tasarım detayına yer vermiş. Firmanın kendi tasarımı ve  oyunlaştırma görünümü adını verdiği tasarım şekli sadece bu araç için değil farklı model araçlarında da görebiliriz.

Aracın ön tarafından baktığımızda üçgen farlar bulunmakta. Tasarım da ayrıca keskin ve düzgün görünüme sahip 3 bölmeli kaporta görünümü yer alıyor.

Motor Performansı

Önden çekişli olan araç 166 kw elektrik motoruna sahip. 0’dan 100 km’ye 6.9 saniyede çıkabiliyor. Batarya kapasitesi açıklanmayan aracın 440 km’ye kadar sürüş menzili olacağı söyleniyor.

Cupra UrbanRebel

Cupra CEO’su Wayne Griffith ayrıca şunları söyledi. “UrbanRebel bizler için bir araçtan çok daha fazlası. Sürmesi eğlenceli ve herkes tarafından erişimi kolay olacak. Elektrikli araçların sıkıcı olmadığını gösteriyoruz. Bu yeni nesle girişimiz için başlangıç olacak.”

İç Tasarımı ve Fiyatı

İç tasarımı hakkında net olmasa da çok kısa detaylar var sadece. Bunlar arasında iç tasarımda çerçevesiz pencerelerin yanı sıra içeride geri dönüştürülmüş polimer ve biyo bazlı materyaller tercih edilmiş. Ayrıca modern ve orijinal bir gösterge paneline sahip. Gösterge  panelinde ismi ve ne işe yaradığı söylenmeyen düğmeler bulunmakta.

Bu araç için başlangıç için 20.000 ile 25.000 Euro arasında bir fiyat açıklandı. Ama bu aracın kesin fiyatı değil sadece başlangıç için belirlenen fiyat bilgisi.

Sıfır KM Cupra Modelleri

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here