Mercedes-Benz Türk, Kamyon İhracatında Başı Çekiyor

0
1443
Mercedes-Benz Türk Kamyon

Mercedes-Benz Türk, ülkemizin lider konumda kamyon üreticisi olmaya devam ediyor. Açıklanan verilere göre firma, bu yıl mayıs ayı itibariyle Türkiye’den Avrupa’ya en çok kamyon ihracatını gerçekleştiren şirket oldu.

Mercedes Türk 2022 Mayıs ayı itibariyle Türkiye’de 285 adet kamyon, 594 adet de çekici olmak üzere toplam 879 adet satış gerçekleştirdi. Mercedes, Türkiye pazarında gerçekleştirdiği bu satış başarısını ihracatta da sürdürüyor. Şirket, Mayıs ayında Aksaray Kamyon Fabrikası’nda ürettiği 1.426 kamyonun 763’ünü Avrupa ülkelerine ihraç etti. Buna göre şirket, 2022’nin ilk 5 ayında Türkiye’den ihraç edilen her 10 kamyondan 7’sini üretiyor. Bu sayede şirket gelenekselleşen liderliğini sürdürmeye devam ediyor.

Mercedes-Benz Türk

Mercedes-Benz Türk, Avrupa’da Bir Çok Farklı Pazara Kamyon İhraç Ediyor

Şirketin Aksaray Kamyon Fabrikası yüksek standartlarda ve yüksek kalitede üretim yapıyor. Fabrika Batı ve Doğu Avrupa’da 10’dan fazla uluslararası pazara kamyon ihraç ediyor.

Tek Başarı Kamyon İhracatında Görülmedi

Mercedes-Benz Türk, bu yıl mayıs ayı itibariyle Türkiye’den Avrupa’ya en çok kamyon ihracatını gerçekleştiren şirket oldu. Fakat şirket bu başarıyı sadece kamyon ihracatında göstermedi. Şirket, Hoşdere Otobüs Fabrikası’nda ürettiği otobüslerin ihracatına da hız kesmeden devam ediyor. Mercedes-Benz Türk, mayıs ayında 17 ülkeye 239 adet otobüs ihraç etti. Toplamda ise 856 adet otobüs ile 2022 yılının ilk 5 ayında en fazla otobüs ihraç eden şirket oldu. Bununla beraber Mercedes-Benz Türk hem kamyon satışında hem de otobüs satışında ülkemizde liderliğini kaptırmadı.

Tüm 2. El Mercedes-Benz İlanlarını İnceleyin⇒

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here