Formula 1 Yarışları Seyircisiz Başlayabilir

0
2065

Formula 1’in ünlü yöneticisi Ross Brawn, sezonun başlangıcı için 2020 yılının imkansız olarak görülmediğini ancak başlangıcın seyircisiz yapılabileceğini belirtti.

Sky F1 Vodcast’e konuşan Brawn, yarışları başlatabilmek için tüm senaryoları değerlendirdiklerini belirtti. “Benden bir son tarih isteyecek olursanız size Ekim ayı derdim. Yani en geç Ekim’e kadar başlayabileceğimizi düşünüyorum. Ancak kesin konuşmak istemem çünkü yarışlar başlamak için 2021 yılını da beklemek zorunda kalabilir.” dedi.

Yarışın gerçekleşmemesi ekonomik riskler yaratabilir

Brawn, yarışları yeniden başlatmanın güvenli olup olmadığı konusundaki riskle, gerçekleşmemesi halinde oluşabilecek ekonomik riskler arasında bir denge yakalanması gerektiği belirtti.

Ekiplerin sağlığı çok önemli

Ünlü yönetici, lojistik tarafı çok iyi planlamaları gerektiğini ve ekiplerin sağlık sorunu yaşamadan bu yarışa girmelerinin çok önemli olduğunu belirtti. Bir yandan yarışların başlamasının evlerinde olan milyonları sevindireceğini ve bunun önemli olduğunu ekledi. Brawn “Spor, insanların refahı için önemli bir faktör. Sonuçta onları eğlendiriyor, onların ilgisini çekiyor ve pek çok olumlu duygu yaratıyor.” dedi.

Şu ana kadar Formula 1 Dünya Şampiyonasında 2020 sezonunun Çin, Avustralya, Bahreyn ve Vietnam Grand Prix’leri ertelendi.

 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here