Volkswagen Wolfsburg’daki Fabrikada Yeniden Üretime Başladı!

0
4974
vw corona logo

 

Koronavirüs salgının yayılmasını engellemek için birçok firma üretimine ara verme kararı almıştı. Başta Çin olmak üzere salgın kontrol altına alınmasıyla firmalar üretime kaldığı yerden devam etmeye başladı. Alman otomotiv devi Volkswagen Wolfsburg’daki en büyük fabrikasında yeniden üretime başladı.

Volkswagen Group, ilk aşamada Golf markası üretilecek. Golf üretimine başta yüzde 10 ve yüzde 15 kapasite ile başlanacak. Üretim kademeli olarak artarak birkaç hafta içinde üretim kapasitesi yüzde 40 düzeyine kadar çıkarılacağı bekleniyor. Golf modelin ardından sırayla VW Tiguan, Touran ve Tarraco modellerin üretimlerine başlanacak.

Volkswagen Group, 8 bin işçisi ile üretime başladı. Firma, üretim sürecinde çalışanların sağlığına öncelik verdiğini bu amaçla 100 noktalı bir plan hazırlayıp uygulamaya başladıklarını her fırsatta yeniliyor.

Volkswagen Wolfsburg’daki fabrikasında alınan önlemlerden bazıları şöyle; çalışanlar giriş iznine tabi tutulacak, sosyal mesafe kurallarına dikkat edilecek, fabrikada bulunan yemekhane ve cafe gibi toplu yerler kapalı tutulacak, fabrikada üç vardiya yerine bir vardiya çalışılacak. Bu gibi alınan önlemler sayesinde hem çalışanların sağlığı korunuyor hem de üretime geçilerek diğer firmalara umut kaynağı olunuyor.

İkinci el Volkswagen ilanlarına bakmadan geçmeyin!

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here