2021 Volkswagen Caddy 2.0 TDI DSG Detaylı İnceleme

3
11798
Volkswagen Caddy Test

Volkswagen Caddy A’dan Z’ye Kadar Değişmiş

Hafif ticari araçların gözde modellerinden biri olan Volkswagen Caddy yenilenmesiyle birlikte A’dan Z’ye kadar tüm detaylarında değişim olmuş. Bu Yeni Volkswagen Caddy ile bir test sürüşü gerçekleştiren otomobil dünyasının duayen ismi Murat Tosun, Yeni Volkswagen Caddy’nin çok iş yapacağını söylüyor.

Volkswagen Caddy Tasarım Özellikleri

İlk olarak 1979 yılında Volkswagen’in ABD’deki fabrikasında pick-up karoserle ve Rabbit adıyla otomotiv dünyasına giren Caddy, bilinen bu ismine, 1982 yılında Avrupa’daki lansmanıyla kavuştu. 1996 yılında ikinci, 2003-2015 yılları arasında üçüncü ve 2020 yılına kadar dördüncü nesil Caddy ile devam eden başarı hikayesi, modelin hiç olmadığı kadar güçlü, konforlu, teknolojik ve güvenli beşinci nesliyle devam ediyor.

Tamamen yeniden tasarlanarak, iddialı sportif bir görünüme ve yepyeni bir iç mekana kavuşan Yeni Caddy, sağlamlık, fonksiyonellik ve sunduğu bir çok teknolojik özellikle birlikte Caddy DNA’sını yüzde 100 korumayı da başarıyor. Çok amaçlı kullanıma uygun sunduğu birçok yenilik Yeni Caddy’yi, bu segment kullanıcıları için iş haricinde de keyifli ve konforlu zaman geçirebilecekleri cazip bir seçenek haline getiriyor.

Baştan aşağı yenilenen Caddy, dış görünüşünde yepyeni, sportif ve dinamik bir tasarıma kavuştu. MQB platformun getirdiği yeni dış özelliklerden bazıları sırasıyla; ‘Style’ versiyonda standart olarak sunulan elektrik destekli bagaj kapağı, park assist, opsiyonel olarak sunulan 1,4 m2 en geniş cam alanına sahip panoramik cam tavan, 17 inç alüminyum alaşımlı jantlar ve  yeni LED ön farlar / LED arka stop lambaları. Tasarım konusunda onu yakından görenler Premium araçlara gönderme yapan tasarımını sevecek diye düşünüyorum.

Volkswagen Caddy İç Mekan Özellikleri

Yeni Volkswagen Caddy, tamamen dokunmatik tuşlara sahip yeni ön konsolu ve dijital ekranıyla test sürüşü sırasında bizi memnun etti. Yeni Caddy’nin artık çok daha teknolojik olduğu ortada. Dijitalleştirilmiş yüksek teknolojiye sahip ön konsol, geniş iç mekanın da etkisiyle konfor seviyesini daha da artırıyor. Gösterge paneli ve kontrol elemanları tamamen yeniden tasarlanan Yeni Caddy’de, donanım seviyesine bağlı olarak ‘Cargo’ ve ‘Impression’ donanım seviyesinde 6,5; ‘Life’ ve ‘Style’ donanımda ise 8,25 inç ekrana sahip multimedya sistemleri standart olarak sunuluyor.

Yeni dokunmatik tuş takımları ile bilgi-eğlence sistemi menülerine erişmek, sürücü destek sistemlerini, park assist’i, ikaz lambalarını kontrol etmek çok daha kolaylaşmış bulunuyor. Yeni Caddy’nin iç tasarımında sunulan LED iç aydınlatmalar, AGR sertifikalı ergoComfort sürücü koltuğu, harici 230V’luk cihazlar için güç kaynağı, anahtarsız giriş ve çalıştırma özelliği araç içindeki konforu artıran başlıca özellikler. Caddy’nin beşinci neslinde sunulan bir diğer yeni özellik ise; daha iyi iklim kontrolü sağlayan ve aracın arka bölümüne kadar ulaşan yeni arka yolcu bölümü havalandırma kanalları. Yani sözün özünde bu yaşam alanında bulunan herkes Yeni Volkswagen Caddy’den keyif alacak ve teknolojik yeniliklerin tamamına sahip olacak.

Volkswagen Caddy Motor Özellikleri

Yeni Caddy’de sunulan, 4 silindirli tamamen yenilenmiş motor; kendi segmentinde ilk kez kullanılan yeni çift püskürtmeli SCR teknolojisi sayesinde 2021 yılı içinde geçilmesi zorunlu olan Euro 6d-ISC emisyon standartlarını sağlarken hem ekolojik hem de ekonomik bakımdan olumlu çıktılar yaratıyor. 2.0 litrelik TDI motor, 122 PS güç ve 320 Nm tork ile yüksek performans sunarken, manuel viteste yaklaşık yüzde 10, DSG otomatik viteste ise yaklaşık yüzde 15 oranında yakıt tasarrufu sağlıyor.

2 litrelik bir ünite kullanıyor olmanın avantajı da elbette çok önemli. Sürücünün ayağının altında her zaman performansı hazır bir motor seçeneği olarak benim beğenimi kazandı. Otomatik şanzımanın başarılı çalışma karakteri ondan aldığım keyfi daha da artırdı. Yaptığım 100 km ortalama yakıt tüketim testinde 6.2 litrelik bir tüketim sonucu elde ettim. Bu kombinasyonla Yeni Volkswagen Caddy’nin son hızı 186 km/s olarak açıklanırken, 0-100 km/s hızlanması için 11.4 saniyenin yeterli olduğu belirtiliyor. 7 ileri otomatik şanzımanla değil onu manuel şanzımanla satın almak isteyenlerin karşısına bu seçenekte çıkıyor.

Volkswagen Caddy Konfor ve Yol Tutuş Özellikleri

Yeni direksiyon ve amortisör ayarı ile daha konforlu hale getirilmiş ön süspansiyon ve yeniden tasarlanan, Panhard rot ve helezon yayla güçlendirilmiş arka aks sayesinde, aracın salınımları sönümlenerek konforu ve yol tutuşu da artırıldı açıklaması yapılmıştı. Onu test ettiğim 7 gün boyunca bana sunduğu konfor ve yol tutuş güvenliği konusunda son derece iddialı olduğunu gördüm. Aracın içinde bulunan herkes konfor konusunda ona övgü dolu sözler söyledi.

Arka camların açılmıyor olması ya da cam tavanda bir perde bulunmaması eleştiri alıyor. Ancak Volkswagen Caddy bu eksiklik oralar karşımıza çıkan detayların tamamını telafi edebilecek özellikler sunuyor. Yeni sürüş destek sistemleri sayesinde yolculuğu daha güvenli ve konforlu hale getiren modelde en baz donanımdan başlayarak standart olarak sunulan sürüş destek ve güvenlik sistemleri arasında; Acil Çağrı Sistemi eCall, Şerit Takip Asistanı, Hız Sabitleyici, Elektronik Diferansiyel Kilidi EDL, Elektromekanik el freni ve Auto Hold, Sürücü ve yolcu için yan, perde ve orta hava yastıkları, Elektrikli çocuk kilidi, Sürüş esnasında ön kamera ve radar sayesinde tehlikeli durumlarda devreye giren acil frenleme özellikli ‘Front Assist’,, Şerit Değiştirme Asistanı “Side Assist” yer alıyor.

Volkswagen Caddy İç Mekan

Volkswagen Caddy Güvenlik Özellikleri

Volkswagen Caddy pandemi döneminde Euro NCAP testlerinin de aksamasıyla yenilenmiş haliyle teste çıkmadı. Ancak yerini aldığı modelde bile göz dolduran bir performans ortaya koymuş ve güvenliği olduğunu ispatlamıştı. Yetişkin yolcu güvenliğinden yüzde 84, çocuk yolcu güvenliğinden yüzde 78 gibi başarılı puanlar almıştı.

Yeni Volkswagen Caddy Test Sürüşü Yorumları

Volkswagen Caddy söyledikleri gibi A’dan Z’ye kadar yenilenmiş. Bu yenilenmeyle birlikte özellikle süspansiyon sistemi ve konfor konusunda adımlarını çok hızlı bir şekilde ileriye taşımış. Geliştirilen motoru ve şanzımanıyla da hem performans hem de daha ekonomik tüketim beklentilerine çok daha rahat cevap verecek bir seviyeye gelmiş. Yeni Volkswagen Caddy satın almak isteyenler onunla yapacakları 10 dakikalık sürüşün ardından kararlarını satın almak yönünde kullanacaktır diye düşünüyorum.

Yeni Volkswagen Caddy Fiyat Özellikleri

Yeni Volkswagen Caddy, Cargo versiyonuyla 172 bin 900 TL’lik bir fiyat etiketine sahip. En yüksek donanım seçeneklerini sunan Style DSG ile açıklanan fiyatıysa 279 bin 900 TL. Eğer bir Caddy satın alacaksanız kendinize bu iki fiyat aralığında olan seçenekler arasında uygun olanı rahatlıkla bulabilirsiniz.

Volkswagen Caddy Teknik Özellikleri

Yeni Volkswagen Caddy Teknik Özellikleri

İkinci El Otomobil Fiyatları

3 YORUMLAR

  1. Bu araç şimdi ticari olarak mı kullanılacak 🙂 fazla lüks olmuş ama yine sert plastikler var o zamanda binek konforu düşüyor o sebepten bu tarz araçları günlük kullanmak için almam

  2. Eski versiyonuna kıyasla berbat olmuş. Her seferinde daha iyisini yapan vw bu defa çuvallamış. Ör ; eski kasalarında kayar kapı rayları gizliydi bunda değil. Bu tamamen , kango citröen Mercedes citan karması olmuş. Vw yakışmadı . Bir caddy ve vw fanatiği olarak hüsrana uğradım. Aynı durum transporter içinde geçerli

  3. Psa ticari Van sınıfı konseptini değiştirdi çok da hoş oldu caddy bu grubun gölgesinde kalır. Doblo da caddynin yolundan giderse bu fiyatlara hiç bir şansları yok 2021 fransızların olur

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here