80’lerin En Güzel Hatchbackleri

1
23483

80’ler belki de otomobil tarihinin en güzel hatchback tasarımlarının yapıldığı yıllardı.

Büyük arabalar ve spor arabalar 80’lerde daha çok yüksek ekonomi güce sahip insanlara hitap ediyordu. Ortalama ücretliler ise bu güzel hatchbackleri alıp ufak modifiyelerle arabalarını uzun süre kullandılar.

80’lerde üretilmiş en güzel hatchbackleri sizin içi derledik:

1VW Golf GTI MK2

İyi tasarımlı hatchbackler Golf GTI’dan önce vardı, ancak segmenti yeniden tanımlayan Volkswagen oldu. MK1 modeli, 1976’da showroomlara ilk çıktığında alıcıların büyük beğenisini toplamıştı. MK2 ise bu segmentte standartları belirleyen araç oldu.

 

2Peugeot 205 GTi

1.9 lt 130 bhp motora sahip olan Peugeot 205 GTi, 100 km/h’ye 7.8 saatte ulaşıyordu. 2020 BMW M3’ten sadece 1 saniye yavaş.

3Renault 5 GT Turbo

40 senedir Renault gibi istikrarlı şekilde güzel hatchback’ler üreten bir marka yok diyebiliriz. Renault’un bu modeli de 80ler tarzı kırmızı stickerı, ön sağda yer alan logosu, kapalı tekerlek kapakları ve sarı sis farlarıyla zamanının en cool arabaları arasında yer aldı.

 

4Mazda 323 4×4 Turbo

Mazda’nın 323 modeli ilk çıktığında çok fazla ilgi görmemişti ve çok üretilmemişti. Fakat hakettiği değerini buldu ve hala satın almaya çalışılıyor. 323, 4×4 çekişe sahip olduğu için İngiltere gibi yağmurlu ülkelerde çok tutuldu ve beğenildi.

5Ford Fiesta XR2

Şüphesiz en güzel hatchback’lerden birisi de Ford’un Fiesta XR2 modeli. Alaşım jantlar, ön taraftaki spot lambalar, karakteristik geniş tekerlerek çerçeveleri bu modelde adeta “ben farklıyım” diye bağırıyorlar. Bugünün Ford Fiesta ST’sine giden yol işte bu araçtan başladı.

 

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here