Sahip Olmak İsteyeceğiniz Hot Hatchback Araçlar

0
1948

Sahip Olmak İsteyeceğiniz Hot Hatchback Araçlar! Geçmiş yıllardaki spor araçlar, günlük sürüşler için fazla uygun değillerdi. Fakat zamanlar araç tasarımları versiyonlara ayrıldı ve insanların günlük sürebileceği spor araçlar ortaya çıkmıştır.

5Alfa Romeo 147 GTA

Ülkemizde Alfa Romeo severler nadir olarak bulunmaktadır. Geçmişin başarısız distribütörleri insanları yedek parça ve servis konusunda sıkıntılara sokmuştur. Bu sayede insanlar Alfa Romeo araçlara ön yargılı davranmaktadır. Alfa Romeo 147 GTA, 3.2 litrelik Busso V6 motora sahiptir. Bu motor, 250 beygir güç üretebilmektedir.

4Ford Focus RS

Ford’un üstün yol tutuşu ve çekiş kontrolleri bu araçta toplanmıştır. Volvo’nun 2.5 litrelik turbo şarjlı motoru bulunmaktadır. Motor sayesinde araç 300 beygir güç üretmektedir.

3Renault Megane RS

Ünlü Fransız markası 2000’lerin başında satışa sunmuştur. Markanın şimdiye kadar ürettiği en başarılı araçlar listelerinde zirveye oynamaktadır. Renault Megane RS, Nürburgring’de tur rekorları kırma bağımlılığı vardır. 2.0 litre, 250 beygir gücündedir.

2Honda City Turbo II

Maalesef ki ülkemizde göremediğimiz araçlardan birisidir. 1981 ve 1986 yılları arası satışa sunulmuştur. 4 silindir, 1.2 motor ve 110 beygirdi. Günümüzde normal karşılansa da o zamanlar bu araç tam bir hot hatchback’tir.

1Honda Civic Type R

Sahip Olmak İsteyeceğiniz Hot Hatchback Araçlar listesinin sonuncusu Honda Civic Type R’dır. Kullanıcı dostu ve son model araçların etkili rakibi Honda Civic Type R, adını efsane olarak tarihe kazımıştır. Araç’ın Sİ ve EK9 versiyonları vardır. Sİ modeli fazla güç üretemese de EK9 modeli üstün performansa sahiptir. 1.6 litre, dört silindir ve 182 beygirlik motora sahiptir. Aracın en önemli diğer özelliği 8.200 RPM çevirebilmesidir.

İkinci El Araç İlanları

 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here