Formula 1’de sezonun 4. Ayağı F1 İspanya GP ile gerçekleşecek. Barselona’da Catalunya pistinde gerçekleşecek yarış öncesi şampiyona lideri Lewis Hamilton ve Max Verstappen arasındaki kıyasıya rekabet devam ediyor. Peki sıralama turları saat kaçta? Yarış ne zaman yapılacak? Hangi kanal yayınlayacak?

F1 İspanya GP Cuma Günü Programı

7-9 Mayıs hafta sonunda gerçekleştirilecek olan İspanya GP Cuma günü saat 12:30’da yapılacak olan 1. Antrenman Turları ile başlayacak. Ardından, aynı gün saat 16:00’da yapılacak olan 2. Antrenman Turları ile pilotlar kendilerini ve araçlarını test edecek. Ayrıca yarış için araçlarındaki gerekli ayarlamaları yaparak günü noktalayacak. İki seans da S Sport+ ekranlarında olacak.

Cumartesi Günü Programı ve Sıralama Turları

Gün, saat 13:00’da, 3. ve son antrenman turlarıyla başlayacak. Pilotlar bu antrenman turlarında genellikle bölümün başında sıralama turu tempolarını, seansın sonunda ise yarış tempolarını test ediyorlar. Ayrıca 3. Antrenman Turlarında pilotların kalkış denemesi yaptığına da şahit oluyoruz.

Formula 1 İspanya GP 2020Peki Sıralama Turları ne zaman? İspanya’da yarışın başlangıç gridini belirleyecek olan sıralama turları, 8 Mayıs Cumartesi saat 16:00’da başlayacak. Cumartesi günü gerçekleştirilecek olan Antrenman ve Sıralama Turları Serhan Acar’ın anlatımıyla S Sport 2 ve S Sport+ ekranlarında yayınlanacak.

F1 İspanya GP Yarış Saat Kaçta?

Sürücüler ve markalar klasmanında Mercedes ve Red Bull rekabetinin zirvede yaşanacağı yarış, 9 Mayıs Pazar günü Türkiye saati ile 16:00’da izleyenlerle buluşacak. Yarış, sıralama turlarında olduğu gibi Serhan Acar’ın anlatımıyla S Sport 2 ve S Sport+ ekranlarında olacak.

Sürücüler ve Markalar Klasmanındaki Son Durum Ne?

Sürücüler klasmanında, 1.lik ve 3.lük savaşında kıyasıya rekabet devam ediyor. 7 kez dünya şampiyonu Lewis Hamilton 69 puanla liderliğini devam ettirirken, Red Bull sürücüsü Max Verstappen 61 puanla İngiliz pilotu takip ediyor. Üçüncülük savaşında ise daha çok pilot var. Yıla oldukça iyi başlayan McLaren sürücüsü Lando Norris 37 puanla üçüncü sırada bulunuyor. Onu 32 puanla Valtteri Bottas, 28 puanla Charles Leclerc, 22 puanla Sergio Perez takip ediyor. Geçtiğimiz 3 yarışta puan almayı başarabilen diğer pilotlar ise Daniel Ricciardo, Carlos Sainz, Esteban Ocon, Pierre Gasly, Lance Stroll, Fernando Alonso ve Yuki Tsunoda.

Mercedes Red BullMarkalar klasmanında ise sürürülerde olduğu gibi birincilik ve üçüncülük savaşı var. Mercedes 101 puanla en yakın rakibi Red Bull’un 18 puan önünde lider konumda. Üçüncülük savaşında ise Mclaren ve Ferrari kapışması var. McLaren 53, Ferrari 42 puanda bulunuyor. Puan alabilen takımlardan; Alpine’in 13, AlphaTauri’nin 9, Aston Martin’in 5 puanı bulunuyor.

Yarış hafta sonunda neler oldu? Antrenman turları nasıl geçti? Sıralama Turu sonuçları gibi haberler için bizi takip etmeye devam edin.

Formula 1 Portekiz GP Yarış Özeti ve Değerlendirmesi

İkinci El Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here