Lewis Hamilton Kimdir?

Formula 1’i takip edenler onun ismini sıkça duyuyorlar ve muhtemelen bir süre daha duymaya devam edecekler. Lewis Carl Hamilton 7 Ocak 1985’te Hertfordshire, Birleşik Krallık’ta doğdu. Sadece Formula 1’e girmesi onu tarihe geçirecek “ilk siyahi F1 pilotu” unvanını kazandırdı. Daha sonrasında aldığı şampiyonluklar onu ilk siyahi F1 Dünya Şampiyonu olarak tarihe geçirdi. Lewis Hamilton 2006 senesinde GP2 serisinde gösterdiği büyük başarı ile öne çıkarak McLaren takımı ile birlikte ilk kez Formula1’e giriş yaptı. 2008, 2014, 2015, 2017, 2018 ve 2019 sezonlarında pilotlar şampiyonu olan Hamilton, turbo hibrit çağını domine eden pilot oldu.

Kariyeri

Lewis Hamilton henüz 9 yaşında küçük bir çocukken yeteneği fark edildi ve Mercedes-Benz genç pilot yetiştirme programına alındı. Yarış kariyeri böyle başlayan İngiliz pilot; Formula Renault, Formula 3, GP2 serilerinde şampiyonluklar yaşadı. Bu serilerdeki başarıları sonucunda en son GP2 şampiyonluğundan sonra McLaren takımı ile Formula1’e ilk adımını attı. F1’de yarışmaya başladıktan sonra çıktığı ilk 9 yarışta da podyuma çıkmasını bilen Lewis Hamilton camiaya yıldırım gibi bir giriş yaptı desek yeridir. Aynı sezonda pilotlar şampiyonasında sadece 1 puanla Kimi Raikkönen’in arkasında kalarak sezonu ikincilikle bitirdi. İlk şampiyonluğunu ise bir sene sonra 2008 sezonunda 2008 Brezilya Grand Prix’i 98 puanla tamamlayarak kazandı. Bu şampiyonluk ona zamanın “En Genç Dünya Şampiyonu Pilotu” unvanını kazandırdı.

2014 yılında son yılların en kapsamlı değişiklikleri yaşandı ve Formula 1’de turbo hibrit çağı başladı. Bu değişiklikler sonrası, bugün de hala devam eden Mercedes-Hamilton dominasyonu başladı. Hamilton, Mercedes yarış otomobiliyle 2014-2015 senelerinde ard arda şampiyon olarak kariyerinin 2. ve 3. Pilotlar Şampiyonluğu’nu elde etti. 2016’da şampiyonluğu kafa kafaya yarıştıkları Nico Rosberg’e kaptırdı ve sezonu 2. olarak bitirdi. 2017 senesinde henüz sezon bitmesine 2 yarış varken Meksika GP’yi 9. tamamlayan Lewis Hamilton 4. Pilotlar Şampiyonluğu’nu erkenden garantiledi. Geçtiğimiz sezon da takım arkadaşı Valtteri Bottas’ın önünde kolay bir şampiyonluk kazanan Hamilton, bu sezon da şampiyonluğa çok yakın.

2.El Mercedes İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here