Euro NCAP’e Göre 2017’nin En Güvenli Otomobilleri Hangileri?

0
3158

Euro NCAP’ten 5 yıldız alan 2017 model araçlardan bazılarını listeledik…

Otomotiv sektöründe güvenli olma konusu giderek daha fazla önem kazanıyor. Kullanıcılar, güvenlik donanımlarına odaklandıkça ve Euro NCAP gibi kurumlar saygın, adil ölçümler yaptıkça, yakın gelecekte, bu durum daha da önemli olacak. 

 

Son bir kaç yıldır otomotiv endüstrisinde ezberler epey bir bozuldu. Standart bantta üretim devrşi biteli çok oldu. Artık otonom sürüş, elektrikli araçlar ve hybrit teknolojisi etrafında gelişen ve her üretimde yeni bir mühendislik çalışması ile sonuçlar sunabilen bir otomotiv sektörü var. Bu da sektörün sürekli heyecanla beklenen haberler vermesine, sürekli yeni teknolojiler geliştirmesine neden oluyor.

 

Tüm bunların eksesninde artık Euro NCAP testleri farklı konu başlıkları üzerinden değerlendirme yapıyor. Mesela otonom sürüş konusunda güvenlik detayları inceleniyor, aracın boşken kendini nasıl koruyacağı konusu inceleniyor, çocuk davranışlarına hesaba katan incelemeler yapılıyor, kaza sonrası araçtan çıkmak kolay mı ona bakılıyor vs…Peki, 2017 model otomobillerin en güvenlileri hangileri?

 

Volvo XC60: Volvo markasının tüm imaj kurgusu güvenliğe odaklanır. Bu konu gerçekten markanın adeta imajını oluşturur. Bu yıl da Volvo bizi şaşırtmadı ve Volvo XC60 modeliyle Euro NCAP’ten tam not aldı. 

 

Volvo V90: Volvo marka araçların hemen hepsi Euro NCAP’ten geçer not aldı ama tüm süreçleri başarılı bulunanlardan biri V90 modeli. 

 

Volvo S90: Sedan karoserin kitabını yazan Volvo S90 modeli de beş yıldız aldı. 

 

Volkswagen Arteon: Markanın merakla beklenen otomobilydi Arteon. O da Euro NCAP’ten tam beş yıldız aldı. Üstelik hemen her testi geçti. 

 

Volkswagen T Roc: SUV kategorisinde özlelikle küçük SUV segmentinde epey bir boşluk dolduran adeta ihtiyaçlara kesin ve keyifli bir çözüm sunan model, Euro NCAP’ten beş yıldız aldı. 

 

Subaru XV: SUV araç tipinde epey bir ilgi görmüştü zaten Subaru’nun XV modeli. Ayrıca güvenlik konusunda da çok başarılı bulunmuş. 

 

Jaguar F- Pace: Yetişkin yolcu korumada %93 gibi bir puan alan model, ayrıca tasarımıyla da çok havalı ve özgün bulunuyor. 

 

Mercedes Benz X- Class Pick-Up Modelleri: Mercedes Pick-up modelleri, 2017’ye damgasını vurmuştu. Zira, öyle havalı tasarımlar sundu ki Mercedes, pick-up ihtiyacı olmayanlar bile özendi. Mercedes, bu arazi devleri ile Euro NCAP’ten beş yıldız almayı da başardı. 

 

Kia Stinger: Enfes bir sedan şıklığı sunan ve 2017’nin en iyi otomobillerinden biri olarak kabul edilen Stinger modeli, Euro NCAP testlerinden de alnının akıyla çıktı. 

 

Mitsubishi Eclipse Cross: Küçük SUV sınıfında çok çekici bir otomobil tasarımıyla karşımıza çıkan Eclipse Cross, yetişkin yolcu güvenliğinde %97 gibi bir rakamla oldukça başarılı bir sonuç elde etmiş. 

 

Opel İnsignia: 2017 model İnsignia, çok konuşulmuştu. Zira, özellikle ülkemizde ilk İnsignia modelleri çok tutulmamıştı. Bunda yakıt konusunda biraz bonkör olmasının payı vardı. Ancak yakıt tüketimini dengeleyen İnsignia, 2017’de kendini her açıdan aşmış olarak sahneye çıktı. 

 

Toyota C- HR: Toyota’nın havalı SUV modeli C-HR da oldukça güvenli bir araç. Euro NCAP testlerinde başarılı olan model, ülkemizde de çok sevildi. 

 

Range Rover Velar: Güvenli sürüş denilince akla ilk gelen markalardan biri de Range Rover’dır. Donanım, tasarım ve dijital teknolojilere ek olarak güvenli sürüş konusunda da oldukça başarılı olan model Euro NCAP’ten beş yıldız aldı. 

 

BMW 5 Serisi: Her açıdan havalı olmayı başaran BMW 5 serisi de Euro NCAP’in en başarılı sonuçlarını elde etti. 

 

Audi Q5: Büyük SUV kategorisinin liderlerinden olan Q5 modeli Euro NCAP’in en iyi puanlarını alan araçlardan biri. 

 

Toyota Yaris: Küçük sınıfta en güvenli otomobillerden biri de Toyota’nın Yaris modeli. 

 

 

 

 

 

 

 

 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here