Kendi Kendine Giden Aracı Çaldılar!

0
1651

Tehlikeyi hissedince kaçan otomobillerle yeni bir devir yaklaşıyor…

Yakında otonom sürüş teknolojisiyle çalışan araçları trafikte görmeye başlayacağız. Başka bir deyişle; yollarda kendi kendine giden arabalar göreceğiz. Hatta bazılarının içinde yolcu bile olmayacak. Bir eşyayı, yükü taşımak ya da sahibinin iş çıkışında almak üzere yola çıkmış olacaklar. Peki, kırmızı ışıkta durduklarında ya da park ettiklerinde onları çalmak veya içlerindeki eşyaları almak sürücülü olanlara göre çok daha kolay olursa…

 

Ford markası, otonom sürüşe en fazla odaklanan markalardan biri. Ford Motor Company otonom sürüş teknolojisine yatırım yapmaya devam ediyor çünkü yaklaşık 5 yıl içinde kendi kendine giden arabalar hayatımızda olacak. Markanın esas odaklandığı konu ise otonom sürüş teknolojisine sahip olan araçların güvenliği. Daha güvenli sürüş için en önemlisi de yolda çalınmamaları için neler yapılabilir konusu üzerinde çalışan Ford mühendisleri yeni bir açıklama yaptı. İşte deyalar:

 

Ford marka otonom araçlar, çevresindeki diğer araçları ve yayaları görmek üzere gelişmiş bir kamera sistemine sahip olacak. Elbette yayaların davranışlarını da analiz edebiliyor olmaları gerekecek. Peki, saldırgan bir tavır tespit ederse ne olacak? Ford mühendisleri bu konuda uyarı ve savunmaya odaklanmış. Örneğin araç, sinyaller ve devamlı korna ile dikatleri üzerine çekecek. Ayrıca ortamdan uzaklaşma ve sesli uyarıda bulunma gibi sistemler üzerinde de çalışılıyor. 

 

*Haberin detayları ve görsel log.com.tr’den alınmıştır. 

 

 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here