Volvo Cars, Hedeflerine Bir Adım Daha Yaklaşıyor

1
3018
Volvo Cars Chengdu car plant

Volvo Cars şirketinden sevindiren bir haber geldi. Marka Çin’deki Chengdu otomobil fabrikasını, yüzde yüz yenilenebilir kaynaklardan elde edilen elektrikle çalıştıracak.

Chengdu Otomobil Fabrikasının CO2 Emisyonu Yılda 11.000 Ton Azalacak

Dünya nüfusunun sürekli artması ve teknolojinin hızla gelişmesiyle birlikte, çevre kirliğinde artış yaşanıyor. Çevre kirliği arttıkça havadaki kirlilik oranı da artmaya devam ediyor. Özelikle otomotiv sektörünün doğaya saldığı CO2 emisyon (atmosfere salınan karbon) iklime zarar veriyor. Volvo Cars’ın bu projesi kapsamında Chengdu otomobil fabrikasının CO2 emisyonları da yılda 11.000 tondan fazla azalacak.

Michelin CO2 Emisyonuna Dikkat Çekiyor

Volvo Cars, Karbon Ayak İzini Azaltmak İçin Somut Adımlar Atmayı Hedefliyor

Volvo Cars Endüstriyel Operasyonlar ve Kalite Başkanı Javier Varela konuyla ilgili yaptığı açıklama şöyle; “Karbon ayak izimizi azaltmak için somut adımlar atmayı hedefliyoruz. Çin’deki en büyük tesisimiz için tamamen yenilenebilir bir elektrik tedariği sağlamamız önemli bir kilometre taşıdır ve hedeflerimize doğru somut adımlarla ilerleme yönündeki kararlılığımızı göstermektedir” dedi.

Volvo Cars Chengdu car plant

En yeni ikinci el Volvo ilanlarına bakmadan geçmeyin!

Volvo Cars, 2018 ile 2025 yılları arasında yer alan tüm otomobillerin karbon ayak izini yüzde 40 azaltmayı hedefliyor. Çin’deki bu fabrikada atılan bu adım 2025 yılına kadar iklim – nötr üretimine geçme hedefine atılmış önemli bir adımı temsil ediyor. Volvo Cars 2040 yılında tamamen iklim-nötr bir şirket olmayı hedefliyor. Ayrıca marka 2025 yılına kadar küresel satışlarının yüzde 50’sinin tam elektrikli otomobillerden, kalanının ise hibritlerden oluşması amaçlanıyor.

Çin’deki Chengdu otomobil fabrikası şimdiye kadar elektriğin yüzde 70’ini yenilenebilir kaynaklardan elde ediyordu. Yeni sözleşme ile geriye kalan yüzde 30’luk bölüm hedefleniyor. Elektrik arzının yaklaşık yüzde 65’i hidroelektrik enerjiden, geri kalanı ise güneş enerjisi, rüzgar enerjisi ve diğer yenilenebilir kaynaklardan sağlanacak.

Volvo Cars`ın yakın zamanda duyurduğu bir diğer özellik de trafik kazalarını en aza indirgemek için araçlarına Care Key ve 180 km/s hız sınırlaması getirmesiydi. Volvo Cars, bu yeni özelliklere sahip modelleri Ağustos ayında Türkiye’de satışa sunacak.

Araç almayı düşünüyorsanız en yeni ikinci el otomotiv ilanlarına bakmadan geçmeyin. Eğer aracınızı satmayı düşünüyorsanız aracınızı arabam.com üzerinden ücretsiz ilan vererek hızlıca satabilirsiniz.

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here