Mercedes Citan Van alman firmanın ilk küçük kamyonetidir. Ancak ön panjurdaki yıldızı ve büyük ızgarayı çıkarırsanız, Citan’ın dizaynını ve motorlarının tasarımını Renault Kangoo’dan aldığını göreceksiniz.

İki kamyonet de Renault’un Kuzey Fransa’daki fabrikasında yan yana üretildi. Ancak Mercedes, süspansiyon ayarlarından bazılarını kendi özelliklerine göre değiştirdi.

Citan üç farklı uzunlukta mevcuttur. Kompakt, uzun ve ekstra uzun. Citan’ın kombi versiyonu, 60:40 oranında bölünebilen bir arka koltuk kullanarak ve esnek bir yükleme alanı sağlar.

Kompakt model, boyut olarak Citroen Nemo , Fiat Fiorino ve Peugeot Bipper ile karşılaştırılabilir.

Citan Van Kangoo’dan türetildi

Citan 2011’in sonlarında Türkiye’den çekildi. Mercedes, kablolar da dahil olmak üzere Kangoo’nun çeşitli yönlerini kendi ihtiyaçları için yeniden tasarladı. Ayrıca Kangoo’dan daha konforlu hissettirdiğini söylüyor. Citan, Kangoo’nun 75bg, 90bg ve 110bg güce sahip 1.5 dCi dizel motorunu kullanıyor. Ayrıca 114 beygirlik 1.2 litre benzinli motor da var.

Citan, Nemo / Fiorino / Bipper’e kıyasla daha kısa bir yük alanına sahiptir. Citan, genişliğin söz konusu olduğunda 1.219 mm kadar geniştir. Bu da bir Europallet’in sığabileceği anlamına gelir.

Citan van 1,753 mm uzunluğundaki yük bölmesi VW Caddy ve Peugeot Partner’dekinden daha kısadır. Fiorino ve Bipper, 735 kg, Citan 1.000 kg taşıma kapasitesine sahiptir.

Asimetrik arka kapılar, üstten menteşeli bagaj kapağı seçeneğiyle birlikte Citan’da standarttır. Zemindeki dört, altı veya sekiz yük bağlama halkası modele bağlı olarak standarttır. Hareketli halkalarla yan duvarlara takılan daha fazla bağlama halkası veya ray seçeneği vardır. Yükleme seçenekleri arasında arkada bir tavan kanadı ve çeşitli tavan rafları ve ayrıca çekme donanımı bulunur.

Tüm Citan serisi, ESC ile donatılmıştır. ESC, kaygan koşullarda sürücünün kontrolü elinde tutmasına yardımcı olur.

Çoğu rakip gibi, bir sürücü hava yastığı standartken, bir yolcu hava yastığı ve yan hava yastıkları seçenekler listesinde yer alır.

Oldukça Ekonomik

90bhp 109 CDI motor, kısa mesafeli çalışmalar için daha uygundur. İyi bir performans ve ekonomik uzlaşma sağlar. Hem 112 benzinli hem de 111 CDI dizelde standart olarak altı ileri düz şanzıman bulunur. 109 CDI ise beş ileri düz şanzımanla geliyor.

112, standart olarak Mercedes BlueEFFICIENCY paketi ile donatılmıştır; bu paket, motor yük altında değilken aküyü şarj etmek için motor durdurma-çalıştırma ve alternatör yönetimini içerir. BlueEFFICIENCY, tüm dizel motorlarda bir seçenektir.

İç mekan Kangoo’ya dayanıyor. Ancak ön panele monte vites değişimli temel düzen benzer olsa bile gösterge paneli farklı. Hatta Mercedes, göstergelerden sileceklere kadar her şeyi çalıştıran ticari marka tek sapını içerecek şekilde sütun sapı düzenini yeniden tasarladı.

Citan temel aldığı Kangoo’dan daha sessiz. Böylece Mercedes’in ses yalıtımı ile uğraşmak için biraz zaman harcadığını gösteriyor.

İKİNCİ EL CİTAN VAN İLANLARI

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here