BMW, 2012’nin başlarında yepyeni bir 3 Serisi sedan piyasaya sürdü. Ancak 3 Serisi Coupe e92 hala çok yakışıklı. Bmw e92’yi, en son 2010 yılında 3 Serisi Coupe’yi Audi A5’in rekabeti için güncelledi. 3 Serisi ile ilgili en iyi özellikler arasında keskin görünüm, yapı kalitesi ve kullanım yer alır. Bununla birlikte, neredeyse 3 Serisi sedan kadar geniş olması sayesinde iç mekanı da etkileyicidir. Aralarından seçim yapabileceğiniz çok sayıda motor ve çok çeşitli farklı kaplamalar vardır. Serinin en çok satanı, bizim de favorimiz olan güçlü ve ekonomik 320d.

BMW 3 Serisi Coupe yakın rakipleri, Mercedes C-Class Coupe ve Audi A5’tir. Dahası, BMW’nin ticari markalı çekiş kontrol sistemi veya bilindiği gibi DSC çok etkilidir. Ancak otomobilin yol tutuşunun sınırlarını keşfetmek isteyenler için manuel olarak kapatılabilir. Benzinli motorlar (özellikle 335i’deki turboşarjlı altı silindirli 3.0 litrelik ünite) yüksek devirlerde bol miktarda güç sunar. Ancak en etkileyici performansı sunan dizel motorlardır. Gösterinin yıldızı, 0-100kmh’den 5,9 saniyede ulaşan 335d’dir. Hem ekonomik hem de ciddi anlanmda hızlıdır. Ancak ne yazık ki ülkemizde temiz ikinci elini bulmak oldukça zordur.

2010 Yılında 3 Serisi Coupe Makyajlandı

2010’daki bir makyaj, tasarımın güncellenmesine yardımcı oldu. Hiç şüphe yok ki, gövde neredeyse her açıdan zarif ve şıktır. Günümüzde bile hiç eski durmuyor. Gösterge panelinde şık siyah deri efektli kaplama ve koltuklar ve kapılar için ince kumaşlar ile içi de iyi bir şekilde tamamlanmıştır.

İçeride, düşük ayarlanmış bir sürüş pozisyonu çok fazla destek ve bol miktarda ayar sunar. Ayrıca kabinin etrafında bol miktarda saklama kutusu bulunur. Bu, 3 Serisi Coupe’nin şaşırtıcı derecede pratik olduğu anlamına gelir. Böylece neredeyse sedan kadar geniş bir alan sunar. Ancak iki ayrı arka koltuk ve kemer, bu coupe’nin katı bir dört koltuklu olduğu anlamına gelir. Bu nedenle bu araca 5 kişi binemez. Bagaj cömert boyuttadır. Ancak yüksek yükleme kenarı erişimi zorlaştırabilir.

BMW’nin E92 Serisi, Türkiye’de en çok sevilen otomobillerden biridir. Ancak yoldaki modellerin hacmine rağmen, güvenilirlik hakkında nadiren şikayet duyarsınız.Standart olarak takılan çekiş kontrolünün yanı sıra ön, yan ve arka hava yastıklarına sahiptir.

3 Serisi Coupe E92 Alınır Mı?

Ülkemizde en çok 320d ile 320i modelinin temizini bulabilirsiniz. Bizim size tercihimiz 320d modelidir. Hem ekonomik Hemde hızlıdır. Fakat n47 motorlarının zincir değişimi maliyetli olduğundan dolayı genelde çoğu kullanıcı değiştirmiyor. Bu nedenle motor kırılablir ve 40-50bin tl civarında masraf açabilirsiniz. Bu nedenle alırken bu konuda dikkatli olun. Ayrıca 320d’lerin düşük yakıt tüketimi nedeniyle çok km yapmasından dolayı en çok km düşürülen araçlardan biridir. Böylece cihaza bağlartıp km’yi kontrol ettirmelisiniz. Benzinli motorlarda tavsiyemiz 335i’dir. Ancak n54 kodlu motorların kronik arızası fazladır. Bu motoru iyice kontrol ettirmelisiniz. Sağlam modifikasyon yapılarak ciddi güçler alabilirsiniz.

İKİNCİ EL BMW 3 SERİSİ İLANLARI

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here