Büyük panelvan sektöründe pek çok güçlü rakipler var. Belki de hiç duymamış olabileceğinizlerden biri de MAN TGE ‘dir. Volkswagen Grubu’nun bir parçası olan Alman kamyon üreticisi MAN Truck’ın ürünüdür. MAN’ın hafif ticari araç pazarına ilk girişimidir.

TGE Crafter’ın ikizi

Aslında Volkswagen Crafter’ın yeniden yapılandırılmış bir versiyonudur. İkisi de, Polonya’daki aynı fabrikada üretiliyor. İkisi arasındaki farklar büyük ölçüde ön tarafın etrafında ve amblemlerin etrafındadır. Crafter’ın büyük yuvarlak çerçeveli iki çubuklu ızgarasının yerini, üzerinde şirketin aslan rozeti bulunan MAN logosunu içeren siyah bir süs parçası alıyor.

Crafter gibi, çeşitli gövde, şasi ve tahrik seçenekleri bulunmaktadır. Panel van versiyonu üç tavan yüksekliğindedir. Normal, Yüksek ve Süper yüksek. Ayrıca üç gövde uzunluğuna sahiptir. Standart, Uzun ve Ekstra uzun. MAN ayrıca yük kabini ve yolcu Kabini gövde stillerini de sunar. Panel van üç uzunlukta gelirken, Mürettebat Kabini iki uzunlukta gelir.

Güç çıkışları standart dizel için 101bhp, 120bhp ve 138bhp ve çift turbo dizel için 175bhp arasında değişiyor. Crafter’daki bu motorlar, çok iyi derecede yakıt ekonomisini sağlar. Motor verimliliği artırmak için doğrudan enjeksiyon özelliğine sahiptir. Bu motorlar ayrıca emisyonları azaltmaya yardımcı olmak için SCR katalitik teknolojisini kullanır. Bu nedenle standart 75 litrelik yakıt deposu ile 18 lt bir AdBlue da vardır.

Crafter’a dayandığı için, TGE, VW ile aynı tür yük hacimlerine sahiptir. Ayrıca benzer bir gövde stili ve kargo ağırlıkları yelpazesine sahiptir. Standart panelvanın dingil mesafesi 3.640 mmdir. Buna ek olarak yük hacmi ise standart tavanla birlikte 9.9 metreküp ve yüksek tavan görünümünde toplam 10.7 metreküptür. Ayrıca standart dingil mesafesindeki arkadan çekişli yüksek tavan (standart tavan versiyonu yoktur), önden çekişli modelle aynı kargo hacmine sahiptir. TGE’deki en büyük yük hacmi 18,4 metreküptür.

Yük Hacmi

Taşıma yükü, TGE için bir başka güçlü noktadır. En küçük modellerin yük ağırlıkları 815-833 kg iken, 3.5 tonluk GVW versiyonu, seçtiğiniz motora bağlı olarak 1.315-1.333 kg arasında değişen bir yük kapasitesine sahiptir.

TGE’nin uzun gövdeli versiyonu, seçtiğiniz motor ve tahrik sistemine bağlı olarak 3.5 ton, 1.052kg ile 1.196kg arasında değişen bir taşıma yüküne sahiptir. Beş tonluk versiyon ise 2.356kg veya 2.365kg arasında değşir. Ekstra uzun versiyon ise biraz daha düşük yük kapasitesine sahiptir. Bu yük ağırlıklarına ek olarak, römork bağlantısı eklerseniz TGE, maksimum 3,5 tona kadar römorkları çekebilir.

İKİNCİ EL MAN İLANLARI

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here