Fiat Fiorino, İtalyan şirketin ürettiği en küçük panelvandır.

Fiat Fiorino, Fiat’ın, Türkiye’deki fabrikasında, Peugeot Bipper ve Citroen Nemo ile birlikte üretiliyor. Üç panelvan da neredeyse tıpatıp aynı, sadece ön kısımları biraz farklıdır. Üç minibüs de Fiat’ın 1.3 litrelik Multijet motorunu kullanıyor. Ayrıca Fiorino da 1.4 benzinli seçenek de mevcuttur.

beyaz fiorino

Fiat Fiorino, iki veya beş koltuklu olarak mevcuttur

Fiat’ın Traction+ elektronik aks kilitleme sistemi, artırılmış yerden yüksekliği ve arazi kullanımı için daha büyük tekerlekler ile adventure donanımı ile de mevcuttur.

Fiat Fiorino Combi, ek yük alanı sağlamak için öne katlanabilen ikinci bir koltuk sırası sunuyor. Normal Fiorino Cargo’daki yolcu koltuğu, daha uzun yükler için düz bir şekilde katlanabilir.

fiorino

Toplam uzunluğu sadece 3,8 metredir Fiorino şaşırtıcı derecede geniş bir yükleme alanı sunar. 2,5 metreküp yük hacmi sunar. Ayrıca yolcu koltuğunun düz bir şekilde katlanması ve bölmenin sürücünün yanına döndürülmesiyle 2,8 metreküpe genişletilebilir. Bu aynı zamanda maksimum 2,491 mm yük uzunluğu sağlar.

Kayar yan yükleme kapısı standarttır. Ayrıca ikiz arka kapılar, yükleme alanına kolay erişim sağlayarak yüklemeyi kolaylaştırır. İkinci bir sürgülü yan kapı isteğe bağlıdır.

Cargo modellerinde bir merdiven perdesi standarttır. Tavan çubukları Adventure modellerinde standart, diğer kamyonetlerde ise isteğe bağlıdır. Fiorino, 1.300 kg çekme kapasitesine sahiptir.

fiorino

Güvenlik donanımları

Fiorino, sürücü hava yastığı, EBD elektronik fren gücü dağıtımlı ABS frenler ve ESP elektronik denge programı artık standart olarak sunuluyor. Ayrıca Adventure paketini seçerseniz, zorlu araziler için isteğe bağlı Traction+ sistemini de ekleyebilirsiniz.

Yolcu ve yan hava yastıkları standartken, standart olmalarına rağmen arka park sensörleri de eklenebilir.

Kontak anahtarı ve merkezi kapı kilitlerini standarttır. Ayrıca Fıorino serisindeki temel modeller, güvenlik açısından kilitlenen bir benzin kapağından biraz daha fazlasına sahiptir. Alarm sistemi ise isteğe bağlıdır.

Fıorino, uzun mesafeli bir otoyol panelvanı olarak tasarlanmamıştır. Ancak daha yüksek hızlı şehirler arası seyahatle iyi başa çıkmaktadır. Bununla birlikte, üstün olduğu yer, kompakt boyutların, canlı motor performansının ve hızlı direksiyonun Fiat’ı sürüşü keyifli bir minibüs haline getirdiği şehir içi ve yerel köy yollarıdır.

Kısa dingil mesafesi ve yük taşıyan süspansiyon, yüksüzken sürüşü biraz dalgalı hale getirebilir. Ancak Fiorino yolu iyi tutar. Beş vitesli düz şanzıman hafif ve kullanımı kolaydır. Comfort-Matic otomatikleştirilmiş şanzıman ise oldukça yumuşak bir ilerleme sağlar.

İKİNCİ EL FİORİNO VAN İLANLARI

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here