Fiat, yüzyılı aşkın süredir Avrupa ticari van sektöründe önemli bir oyuncu olmuştur. Son 35 yıldır Fiat’ın amiral gemisi olan Ducato panel van , bugünkü konuğumuz.

Büyük kargo şirketlerinden karavan dönüştürme şirketlerine kadar her tür kullanıcı için popüler olan Ducato’nun bu denli ünlü olma sebebi müthiş yakıt ekonomisidir. Ayrıca Fiat, en son gelen Euro 6 motor yelpazesiyle bu verimliliği korumayı başardı.

Ducato, PSA Peugeot Citroen grubu ile ortak girişim üretiminin bir parçası olarak üretilmiştir. Ayrıca Peugeot Boxer ve Citroen Relay ile aynı teknoloji ve mühendisliği kullanıyor.

Ortak girişim rakipleri dışında, Ducato’nun pazar segmentinde pek çok farklı rakipleri var. Opel Movano, Renault Master Mercedes Sprinter ve Volkswagen Crafter bunlardan birkaçı.

Ducato van motor seçenekleri

Ducato van serisi, Fiat’ın Euro 6 Multijet II common-rail dizel motorlarından güç almaktadır. 2.3 ve 3.0 litrelik motorların yerini, 130hp, 150hp ve 177hp’lik 2.0 litrelik bir motor almıştır. Yakıtı daha da azaltmak için 150 hp motora, Start & Stop, akıllı bir alternatör, Eco işlevi ile EcoJet eklenmiştir.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here