Renault Kangoo van, en mantıklı panelvanlardan birisidir. Kangoo van, maliyetlerini düşük tutmak isteyen alıcılar için listenin en başında olması gereken modellerdendir.

1997’de ilk modelin piyasaya sürülmesinden bu yana popülerliği gitgide arttı. İkinci nesil model 2008’de tanıtıldı. 2016’da ise Euro 6 emisyon standartlarını karşılayan dizel motor ile geldi.

Kangoo Van Teknik Özellikleri

Kangoo, iki gövde uzunluğunda gelir. Standart ve Maxi. Sadece avrupa’da satılan süper kısa Compact modeli, düşük satış hacimleri nedeniyle Türkiye’de mevcut değildir. 75, 90 ve 110 PS olmak üzere üç dCi dizel motor seçeneği sunuluyor. Ancak 75 PS yalnızca standart gövde uzunluğu ile sunulmaktadır. Ayrıca 90 ve 110 PS motorlar bir otomatik şanzıman ile sunulabiliyor.

Standart Kangoo van 3.0 metreküplük bir yük hacmine sahiptir. Böylelikle tek bir Europallet için yeterli alan sağlarken, Maxi 4.0 metreküp kargo alanında iki paleti sığdırabilir. Ancak, bu hacimleri sırasıyla 3,5 ve 4,6 metreküpe çıkarmak için bir katlanabilir ön yolcu koltuğu alınabilir. Maxi camlı panelvan, çok konumlu bir bölme ile donatıldığında 2,4 metreküplük bir yük hacmi sunar. Bu, arka koltuklar katlandığında 3,6 metreküpe çıkıyor.

Yük Kapasitesi

Kısa van 650 kg’a kadar taşıyabilir. Kangoo Maxi standart olarak 800 kg taşır. Ayrıca mürettebat panelvanın kapasitesi 740 kg’dır. Ancak bu rakamlar Kangoo’yu Peugeot Partner ve Citroen Berlingo gibi rakiplerle aynı hizaya getirirken , Ford Transit Connect 905 kg yük kapasitesi sunuyor. Ayrıca Fiat Doblo Cargo ve Opel Combo’da tam bir tonluk yük elde ediyorsunuz.

Doblo Cargo’nun kısa ve uzun dingil mesafeli versiyonları, 5.0 metreküp kadar yük alan iki tavan yüksekliği sunar. Ancak Kangoo van’da bu seçenek yoktur.

110bhp 1.5 dCi, çekme gücü için 240Nm tork sağlar. Bu daha yüksek güçlü dizel, uzun mesafeleri kat eden sürücüler için en iyi seçimdir. Çünkü altı ileri manuel şanzımana bağlanmıştır. Böylelikle seyir hızlarında daha sessiz, daha rahat bir deneyim sağlar.

Daha yüksek hızlarda farkında olduğunuz şey, kabinde üretilen yol ve rüzgar gürültüsüdür. Çelik kafes tarzı bölme olmadığından, yük alanı süspansiyonun topladığı tüm çarpma ve tümseklerle rezonansa girer.

Kangoo’nun tüm versiyonları standart olarak Bluetooth ve USB bağlantılı bir DAB radyo ile birlikte gelir. Renault’nun 7 inç dokunmatik ekranlı ve TomTom Live navigasyonlu R-Link multimedya sistemi opsiyonla satılıyor. Kabin bol miktarda saklama alanı sağlar. Ayrıca yüksekliği ayarlanabilir direksiyon simidi ve sürücü ayak dayaması rahat etmeyi kolaylaştırır.

İKİNCİ EL KANGOO VAN İLANLARI

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here