Araç Hareket Halinde İken Şarj Etme Mümkün Mü?

0
4797

Araç hareket halinde iken şarj etmek artık mümkün olabilir mi? Otomotiv sektörü özellikle elektrikli arabaların yüksek maliyetiyle birlikte, sürücüleri bu arabaları satın almaktan caydıran unsurlardan biri olan yeniden şarj etme hızını iyileştirmekle ilgilendi. Ancak ultra hızlı şarj noktalarında bile bunu geleneksel servis istasyonlarında olduğu kadar hızlı yapmak hala mümkün değil.. Ancak çok hızlı olmasa bile yolun bir kısmını aracı şarj etmesi için inşa edene kadar menzil bir sorundu. Umuyoruz ki yıllar içerisinde bir çok otoyol bu şekilde inşa edilebilir.

Araç Hareket Halinde İken Nasıl Şarj Edilir?

Ancak bir pili tamamen şarj etmek için normal beş ila yedi saat beklemenin bir alternatifi var: bunu araç hareket halindeyken yapın. Birkaç yıldır bu, indüksiyon şarjı olarak bilinen yöntemle test edildi.

Elektromanyetik indüksiyon prensibine dayanan sistem, elektrik yayan bazı bobinlerin yoluna montajını gerektiriyordu. Araç bunların üzerinden geçtiğinde, başka bir bobinde akım üretebilen bir manyetik alan oluşturur ve bu, aküyü araçla temas halinde olmasına gerek kalmadan yeniden şarj eder.

Renault, 2017 yılında Satory’de (Fransa) özel bir pistte test yaptı. İki Renault Kangoo ZE otomobili, 100 km / s hızla geçerken bataryalarını 20 kWal’a kadar şarj etti.

Daha yakın zamanlarda, İsrailli ElectReon şirketi, 40 tonluk bir elektrikli kamyonla bir hafta boyunca İsveç’in Gotland adasında testler gerçekleştirdi.

Araç Hareket Halinde İken Nasıl Şarj Edilir?

Bu kadar büyük bir araçla yapılan bu ilk testler sırasında sistem maksimum performansa ulaşamamış olsa da (kamyon 30 km / s’yi geçmedi ve transfer 45 kW’ı aşmadı), sistem aynı otoyolun bir kısmına kurulacak. Önümüzdeki aylarda, yeni bir elektrikli otobüs filosuna hizmet vermek için tüm güzergah boyunca kaldırımın altına daha fazla bobin yerleştirileceği söylenmiştir.

İsveç aynı zamanda eRoadArlan projesine de sahne oluyor. Bu durumda enerji transferi iletken teknoloji ile üretilir, bu da sadece yola değil, üzerinde giden araçlara da uyum sağlamayı gerekli kılar. Karayolu üzerinde kurulu olan rayı algıladığında, onunla temas edene kadar alçalan hareketli bir kolu olmalıdır. La Vanguardia gazetesinde ayrıntılı olarak belirtildiği gibi, popüler Scalextric slot araba yarışçılarını anımsatan bir sistem.

Hessen Eyaleti’nde (Almanya) A5 otoyolunda faaliyete geçirilen ve Siemens liderliğindeki Elisa adlı projede, yol ile araç arasındaki temas zemin seviyesinde değil, aracın üzerine geliyor. Şu an için tramvaylara benzeyen bu sistemi sadece belirli bir tür hibrid kamyon kullanabilir.

2.El Elektrikli Araba İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here