Citroen Dispatch Van, PSA girişimi sonucunda ortaya çıkmıştır.

2007’de Dispatch Van, Peugeot Expert ve Fiat Scudo ile birlikte piyasaya sürüldü.

Dispatch’ın seçim yapabileceğiniz standart ve yüksek donanımlı sürümleri vardır. Ayrıca Dispatch’ın  yolcu taşımak için mürettebat kamyoneti olarak da mevcuttur. Daha fazla yolcu taşıma kapasitesine ihtiyaç duyan kullanıcılar, dokuz koltuklu Combi SX modellerini alabilir. Ayrıca ekstra çok yönlülük isteyenler, çeşitli yük seçenekleri arasından seçim yapabilirler.

Dispatch Van Donanımları

Citroen’in sunduğu ekstralar arasında Grip Control elektronik çekiş kontrol sistemi bulunur. Ayrıca havalı süspansiyon, sürücülerin daha kolay yükleme için minibüsün arka ucunun yüksekliğini azaltmasını sağlar. Dispatch’in ilk versiyonları benzinli olarak sunuluyordu. Ancak seri artık sadece dizeldir. PSA ve Ford tarafından ortaklaşa geliştirilen 90 hp 1.6 ve 125 hp 2.0 litre HDi motorlardan oluşuyor.

Dispatch van serisinde farklı yük hacmi özellikleri ve farklı kasa seçenekleri bulunuyor Ayrıca 5,0, 6,0 veya 7,0 metre küp kapasitelere sahiptir. Ancak Volkswagen Transporter ve Opel Vivaro daha fazla alan sunuyor.

Havalı süspansiyon bir opsiyondur. Ancak bu ekstra fiyata değer bir donanımdır. Bu sınıftaki diğer kamyonetlerden daha alçak olan arka ucun yüksekliğini 491 mm’ye düşürebilirsiniz. İster manuel ister rampa kullanıyor olun yüklemeyi çok daha kolay hale getirir. Sistem kendi kendini dengeler. Bu nedenle sıfırlamayı unutursanız, aracı sürmeden önce otomatik olarak normal yüksekliğe döner.

Opsiyon listesinde tam yükseklikte bir çelik bölmenin de ücretli olması utanç verici. Ford Transit Custom , Mercedes Vito ve Opel Vivaro gibi rakipler bunu standart olarak sunar. Ancak Citroen alıcıları ekstra harcama yapmazlarsa sürücü koltuğunun arkasında merdiven tipi bir bölme ile yetinmek zorundalar. Yine de Dispatch’te, 3,0 metre uzunluğa kadar boruları yerleştirmek için kabinin üzerine uzanan tavan seviyesinde bir bölme olan boru taşıyıcı dahil olmak üzere bazı zarif ekstralar mevcuttur.

Citroen otomatik bir seçenek sunmuyor. Ayrıca 125bhp 2.0 HDi, uzun mesafeler ve yüksek yüklerle başa çıkacak performansa sahiptir. Arka havalı süspansiyon seçeneği olanlarda geliştirilmiş olmasına rağmen, sürüş ve yol tutuş tüm modellerde iyidir.

Depolama alanları

Ön panelde büyük bir torpido gözü ve derin bir yolcu tarafı bölmesi var. Depolama seçeneklerine ek olarak, kapı cepleri ve ön panelde daha küçük küçük delikler bulunur. Geniş ön cam sayesinde iç mekan aydınlık ve havadar bir his verirken, her Dispatch’te çift kişilik yolcu koltuğu bulunur. Ancak isteğe bağlı tam yükseklikte çelik bölmeyi belirtmediğiniz sürece, yükleme alanından gelen yol gürültüsü bir sorundur.

Bir yol bilgisayarı standart olarak bir üst depolama rafı ile birlikte gelir. Dispatch’i bu sınıfta diğerlerinden ayıran şey, tüm modellerde bulunan Trafficmaster Smartnav navigasyon sistemidir.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here