Mk1 Opel Vivaro 13 yıllık bir üretim ömrüne sahipti ve üretim 2014’te bittiğinde bile hala çok popülerdi. Bu durum Opel’i ikinci kasayı da mükemmel yapmaya zorladı. Tıpkı Mk1 gibi, Vivaro da Renault Trafic’in kardeşidir. Ve Türkiye’de en çok tartışılan sektörlerden biri olan orta van segmentinde rekabet ediyor. İşte karşınızda 2015 Opel Vivaro Van

Vivaro Mk2 2014’te geldi

Mk2 Vivaro’nun 2014 yılında piyasaya sürülmesi, bir dizi güncelleme ve yenilik sağladı. Bu nedenle, oldukça evrimsel stili, tamamen geliştirilmiş bir Vivaro olduğunu kanıtladı. En önemlisi, kargo alanı önceki modelle aynı derecede kullanışlıdır.

2015 Opel Vivaro Van serisi basittir. İki uzunluk, iki yükseklik ve üç temel gövde stili mevcuttur. Panelvan, Çift Kabin ve Combi bus. Opel ayrıca özel modifikasyonlara hazır bir Pick-up’da sunar.

2014’teki büyük haberlerden biri, eski 2.0 litre dizel motorların yerini 1.6 CDTi üniteler aldı. Daha düşük hacime rağmen, bu motorlar öncekinden daha fazla güç ve tork sunar.

Rakipleri arasında Ford Transit Custom, Volkswagen Transporter, Mercedes Vito, Citroen Dispatch ve Peugeot Expert ile Renault Trafic yer alıyor.

Opel, rekabette bir adım önde olmak için Mayıs 2017’de Vivaro Limited Edition Nav’ı piyasaya sürdü.

İç hacmi kullanışlıdır

2015 Opel Vivaro Van kutu gibi yükleme alanı boyutlarıyla müşteriler tarafından çok beğenildi. Kısa dingil mesafeli modelde maksimum yük uzunluğu 2,537 mm’dir. Bu, yukarı kaldırılabilen bir ön yolcu koltuğu sayesindedir. Borular veya diğer uzun nesneler delikten sokulabilir. Böylelikle yolcu koltuğu katlandığında yerleştirilebilecek kargo uzunluğu 3,750 mm’ye çıkarılabilir. Yüksek tavanlı model, 1.387 mm yük yüksekliği 1.898 mm’ye çıkararak daha da fazla kapasite sağlar.

Vivaro’nun yükleme alanına, bölünmüş arka kapılardan erişilir. Sol kapı, plakayı taşır ve bağımsız olarak kilitlenebilir. Böylece eşyalar sağ kapıdan çıkarılarak güvenli bir şekilde taşınabilir.

Vivaro’nun 1,6 litrelik motorları panelvan görevleri için biraz küçük gelebilir. Ancak performansı yeterlidir.

CDTi 90 (89bhp) şehir içi görevler için uygundur. Ayrıca stop-start ve ecoFLEX modifikasyonları ile donatıldığında, iyi bir kısa yolculuk teslimat kamyonu olur. Uzun yol çalışması için CDTi 115 (113bhp) daha iyidir. 1.500 rpm’deki 300 Nm torku, CDTi 90’ın çıkışına göre 40 Nm daha yüksektir ve bu sayede ağır yüklerle baş etmesini sağlar.

İKİNCİ EL VİVARO İLANLARI

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here