Çinli Geely ve Yeni Markası Zeekr

0
2244
Çinli Geely ve Yeni Markası Zeekr

Çinli Otomobil Devi Geely, Yeni Elektrikli Araç  Markası Zeekr ile Tesla’yı Hedef Aldı

Çinli Geely ve Yeni Markası Zeekr .Tesla, dünyanın en büyük otomotiv pazarı olan Çin için büyük hedeflere sahip ancak marka, diğerlerinin yanı sıra ; doğrudan ABD merkezli elektrikli araç üreticisini hedefleyen yepyeni bir markayı piyasaya süren Çinli dev Geely ile hızla artan rekabetle karşı karşıya.

Çinli Geely ve Yeni Markası Zeekr

Zeekr, Geely’nin artan gücünü ve bu konuda para harcamaya istekli olduğunu gösteren hırslı Başkanı Li Shufu’nun göz önünde bulundurulduğunda Tesla’ya ciddi bir meydan okuma oluşturuyor. Ancak Hangzhou merkezli Geely, Tesla’yı sıkıştıran rakiplerden yalnızca biri. Düzinelerce yerli Çinli şirket elektrikli araç alanına odaklanıyor. General Motors gibi yabancı rakipler de öyle.

Aslında General Motors ve Çinli ortakları SAIC ve Wuling şu anda devasa Asya ülkesinin bataryalı otomobil pazarına hakim durumda. Bu yılın ilk iki ayında 56.000 yeni Hong Gua Mini minivan sattılar . Bu istatistik ; aracı dünyanın en çok satan pilli elektrikli aracı yapar.

İlk teslimatların sonbahara kadar yapılması planlanıyor

Geely, ilk Zeekr modellerini bu yılın üçüncü çeyreğine kadar teslim etmeyi planlıyor. Pazarın premium segmentini hedeflemeleri bekleniyor.

Elektrikli araçlara olan talep son yıllarda Çin’de hızla arttı. Bu kısmen, Pekin hükümetinin fiş tabanlı modellerin satışını teşvik etmek için havuç ve sopa yaklaşımını benimseyen Yeni Enerji Aracı veya NEV programından kaynaklanıyor. Bir yıl önce, düzenleyiciler eklenti hibritler ve saf BEV hedeflerini 2025 yılına kadar toplam Çin satışlarının % 20’sine yükseltti . 2030’dan sonra bir süre sonra yürürlüğe girebilecek içten yanmalı motor kullanan araçlara kesin bir yasak getirmeyi düşünüyorlar.

Ana yerli ve yabancı rakipleri gibi Geely de teknoloji için artan tüketici kabulü üzerine bahis oynuyor.

Çok sayıda yeni oyuncu geliyor

Zeekr, ana şirketten önemli ölçüde bağımsız olacak. Yeni bir Geely holding şirketi olan Lingling Technologies’in bir yan kuruluşu olarak kuruluyor.

Çinli Geely ve Yeni Markası Zeekr

Çinli Geely ve Yeni Markası Zeekr

Geely’nin elektrifikasyona girişmesi Çin’de benzersiz olmaktan çok uzak. Artan sayıda girişim, ülkenin gelişen Elektrikli Araç pazarını hedeflemek istiyor ve yerleşik markalar görünüşte her ay daha fazla fiş modeli ekliyor. Hem Nissan hem de Stellantis’in Çin şubesi Dongfeng Motor, bu yaz kendi tamamen elektrikli markası Voyah’ı piyasaya sürmeye hazırlanıyor.

Hepsinin ortak yönlerinden biri, Tesla’yı devirmek arzusudur. ABD şirketi, Aralık 2019’da Şangay’daki ilk yabancı fabrikasını açtığından beri önemli bir büyüme sağlıyor. Soru, Çin elektrikli araç pazarının tüm yeni girişlerin iddialı planlarını yerine getirecek kadar hızlı büyüyüp büyümeyeceğidir.

2. EL GEELY SATIN AL

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here