Eski Araçları Benzinde Çalıştırmak Tehlikeli Olabilir

0
6229
Eski Araçları Benzinde

Günümüzde otomobiller, birçok kişinin günlük olarak kullandığı ulaşım araçlarıdır. Özellikle otomobilini çok kullanan kişiler, yakıt ekonomisi için benzinli yerine lpg’li araç tercih ediyor. Benzinli bir araçta lpg kullanımı, ortalama olarak %40 tasarruf sağlıyor. LPG yakıt sistemi bazı marka model otomobillerde fabrika çıkışı olarak bulunabildiği gibi, genelde otomobillere sonradan montajlanıyor. Sıralı sistem LPG sistemine sahip araçlarda, otomobil ilk çalıştırmada benzinde çalışır. Motor belirli bir sıcaklığa ulaşınca Lpg regülatörüne ulaşan su ısınır. Su ısınınca müşür açılır ve araç lpg’ye geçer. Karbüratörlü araçlarda bulunan sistemde böyle bir durum söz konusu değildir. Araç direkt olarak lpg’de çalıştırılır ve bu şekilde kullanılır. Karbüratörlü araçlar, direkt olarak lpg’de çalıştırılabildiği için benzinde çok fazla kullanılmaz. Uzun süre benzinde kullanılmadığı için karbüratör kurur. Daha sonra eski araçları benzinde çalıştırmak tehlikeli olabilir.

Eski Araçları Benzinde

Eski Araçları Benzinde Çalıştırmak Tehlikeli Olabilir

Günümüz araçları, lpg ile kullanılsa dahi ilk çalıştırma benzinde gerçekleştiği için aracı devamlı benzinde kullanmak bir sorun oluşturmayacaktır. Aksine motor için oldukça iyi olacaktır. Ancak eski model karbüratör sistemine sahip araçlarda bulunan lpg sistemi ile birlikte araç direkt olarak lpg’de çalışır. Bu araçlar genelde benzinde kullanılmazlar. Ancak aracın sürekli lpg ile çalışması karbüratörün kurumasına sebebiyet verir. Karbüratör içerisinde bulunan lastik yapıdaki körük vs sertleşir. İlerleyen zamanda araç benzinde çalıştırıldığında; kurumuş lastiklerin arasından benzin sızar ve karbüratör taşırma yapar. Bu durum devam ettiğinde alevlenme meydana gelebilir. Bu durumda motor bölümünden tutuşma başlar. Söndürmek oldukça zordur.

Eski Araçları Benzinde

Uzun Bir Süre Benzinde Çalışmadıysa Dikkatli Olun

Uzun süre benzinde çalıştırılmayan araçların benzin hortumlarında aşınma ve çatlamalar oluşabilir. Aynı zamanda karbüratör arılanmış ve taşırma yapıyor olabilir. Bu sebeple aracınızı uzun bir sürenin ardından ilk defa benzinde çalıştıracaksanız serviste usta kontrolünde çalıştırmanızı tavsiye ederim. Araç çalıştırıldıktan sonra benzin hortumları ve karbüratör kontrol edilmelidir. Bu kısımlarda kaçak var ise bir an önce yapılmalıdır. Aracınızın sorunsuz bir şekilde benzinde çalıştığını gördükten sonra rutin aralıklarla benzinde çalışmasını sağlamanız gerekir. Rutin olarak benzinde kullanılan araçların karbüratörleri kurumamaktadır.

2.El Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here