2022 Chevrolet Blazer EV Teknik Verileri ve Tüm Detaylar

0
2093

Chevrolet Blazer EV  teknik verilerinin netleşmesi sonucu siparişe açıldığı bilinmekte. Chevrolet Blazer EV’nin gösterimi Ocak ayı içerisinde yapılmıştır. Böylece siparişlerin resmi olarak alınmaya başlamasıyla birlikte marka rakamsal veriler hakkında da açıklamada bulunmuştur. Alıcılar için beklenen veriler sonunda açıklandı. Verilerin açıklanmasıyla birlikte otomobil tutkunları detaylı incelemelere başladı.

(Chevrolet Blazer Ev)

Siparişlerin başlamasıyla birlikte modelin rakamsal verileri de açıklandı. Chevrolet Blazer EV, SS versiyonuyla elektrik gücünün performansını ortaya koyan modellerden biri olacak. Generel Motors tarafından uzun süredir beklenen elektrikli araç atılımı çok iddialı isimler tarafından gerçekleşmeye başladı. Böylelikle bu durum otomotiv sektöründe oldukça ses getirmeyi başaracak.

Chevrolet Blazer EV

Chevrolet Blazer EV ayrıcalıklı kılan özelliklerden biri motor kombinasyonu olarak tekli ve çift şekilde tercih edilebilecek olmasıdır. Tekli motor seçenekleri arasında önden çekişli veya arkadan çekiş yada dört tekerlekten çekişli olarak bulunmakta bu modelleri de satın almak mümkün. 565 PS güç ve 878 Nm tork değerinin bulunduğu versiyonda Blazer EV’nin 0’dan 100’e erişimi yaklaşık dört saniye kadar süreceği konuşuluyor. Hızlı şarj kapasitesi ise oldukça kolay bir kullanım sağlayacak. Böylece SS paketi içerisinde menzil değeri 466 kilometre olarak veriliyor. Ayrıca 190 kW’a kadar hızlı şarj desteği bulunan araçta 10 dk. dolum süresiyle 125 kilometre menzil kat edebilmesi hedeflenmekte.

Birleşik Devletler ‘de siparişi alınmaya başlayan Blazer EV, ürün gamı 1LT üzerinden 44.995 dolarlık başlangıç fiyatıyla satışa sunulması beklenmekte. Aileye ait en pahalı paket SS ise 65. 995 dolardan sahiplerini bulmaya hazırlanıyor. İlk olarak ailenin giriş seviyesinde yer alan 1LT versiyonu 398 kilometrelik menzil imkanı sunmakta. Önden çekişli olarak alınabilen 1LT’nin üst kademesinde 2LT bulunmakta. Bu konumda ise sürücüler arkadan itişli olarak Blazer EV modelini tercih edebiliyorlar. 2LT daha yüksek kapasiteli batarya gücüyle ve menzili 472 kilometreye kadar çıkartabilmekte. Bu özelliği fazlasıyla ilgi çekiyor. Blazer EV ürün gamı direkt olarak Ford Mustang Mach-E’nin rakibi olacağı söyleniyor. Fiyat olarak erişilebilecek paketlere sahip olduğu bilinmekte böylece paketler sayesinde en iyi değer 510 kilometreyi bulmakta.

Sonuç olaraksa Blazer EV teslimatlarının önümüzdeki yıl içerisinde başlaması hedeflenmekte.

TRİNK SAT

ARABAM GARAJ

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here