Gm, Chevrolet Bolt Sahiplerini Uyardı!

0
1315
Chevrolet

General Motors, bazı eski Chevrolet Bolt sahiplerine, onları açık havada park etmelerini ve bir gecede şarj etmemelerini söylüyor çünkü elektrikli arabalardan ikisi, geri çağırma onarımları yapıldıktan sonra alev aldı!

Şirket Çarşamba günü, pillerdeki yangınlar nedeniyle daha önce geri çağırılan Chevrolet Bolt ların 2017 ila 2019 aralığını kapsadığını söyledi.

GM sözcüsü Kevin Kelly; Son talebin, biri Vermont’ta diğeri New Jersey’de olmak üzere, geri çağırma onarımı yapılan iki aracın alev almasından sonra geldiğini söyledi.

Bolt

Sahipler, “Çok dikkatli bir şekilde” adımları atmalı dedi. GM mühendisleri bir onarım araştırıp geliştirene kadar adımlara devam edilmesi gerektiğini söyledi.

Gm yaptığı açıklamada, Bu konuyu araştırmak için elimizden geldiğince hızlı hareket ediyoruz dedi.

2019 Bolt’un alev aldığı Vermont Eyaleti Temsilcisi Tim Briglin, 30 Haziran’da onu işe ve Thetford, Vermont’taki eve geri götürdüğünü ve pilinin menzilinin yaklaşık %10’unu tükettiğini söyledi. Akşam 8 civarında 240 voltluk bir dış mekan şarj cihazına taktı ve arabanın saat 4’e kadar tamamen şarj olacağını bildirdikten sonra Bolt’u garaj yoluna bıraktı.

Ertesi gün sabah 6.30 sularında aracın arkasından duman çıktığını görüp itfaiyeyi aradı. Gönüllü itfaiyeciler 10 dakika içerisinde geldi ve yangını söndürdü. Ancak pil sıcaklığının yükselmediğinden ve yangının yeniden başlamadığından emin olmak için kızılötesi kamera kullanarak üç saat daha kaldıklarını söyledi. Yakındaki bazı bitkiler dışında hiçbir şey zarar görmedi.

 

Briglin, 9 Haziran’da geri çağırma onarımını yaptırdığını ve yangının olduğu sabah Bolt’un pil kapasitesini %100’üne kadar şarj ettiğini söyledi.

Chevroelt Bolt

Briglin, GM’nin harekete geçmesinden mutlu olduğunu çünkü son yangınlar nedeniyle ne yapacaklarını bilmeyen BOLT sahiplerinin var olduğunu söyledi.

Şirket ilk başta sorunun nereden kaynaklandığını anlamadı, ancak alev alan pillerin ful şarja yakın olduğunu saptandı. Geçici bir düzeltme olarak, sahiplere ve bayilere şarj kapasitesinin %90 ile sınırlandırılması gerektiğini söyledi.

GM, yangınların sebebini pil modüllerinde nadir görülen bir üretim hatası olarak adlandırdı.  Çözüm kapsamında, bayiler sorun sahiplerini uyarmak için tasarlanmış yazılımlar oluşturacak ve kusurlu pil hücrelerini değiştirecekti.

Son geri çağırma onarımları yapıldığında, Bolt’un tüm menzili geri yüklenecek.

 

2. El Chevrolet İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here