Canoo: Elektrikli Araç Üreticisi Marka

0
1015
Canoo, yandan görünüm, gri renk

İlk olarak 2017 yılında Evelozcity adıyla sektöre girdi Canoo. Sürdürülebilir bir gelecek hedefine sahip marka araç üretim planlarını artırıyor. Marka hem Volkswagen Bus hem de diğer klasik ileri kontrollü minibüsler ve kamyonetlerden ilham alarak yola çıkan bir marka. Ancak modern elektrikli aracı olan Canoo ‘Yaşam Tarzı Araç’ ilk çıktığında herkesi heyecanlandırdı. Bununla beraber, hedeflerine yenilikleri de ekleyen marka artık halka açık hale geliyor. Ayrıca Panasonic ile de pil hücreleri için bir ortaklık içine giriyor.

Canoo’nun Şimdisi

İlk kurucular artık şirketin bir parçası değil. Ayrıca aboneliğe dayalı sahiplik modeli sayesinde artık farklı fikirlerle gelişiyor. Ayrıca Canoo, Tesla ve Rivian’ın şu anda yaptığı gibi araçlarını doğrudan satmayı planlıyor. Ana modeli Lifestyle’ın her aşaması için çoklu tercihler söz konusu olacak. Bu sayede kapılardaki Molle sistem panellerini ve diğer panelleri kullanarak iç mekanınızı belirlemek sizin elinizde.

Canoo, kamp, yandan görünüm

Canoo 2022’de, farklı donanımlara sahip olan “Gama” modelini sergiledi. Üs, çatı çadırı ve merdiveni olan bir kampçı gibi kuruluyor. Ayrıca, fiberglastan oluşan önceki modelleri çok daha fazla üretim görünümüne sahiplerdi. Üstelik, içinde bol bol alan var. Bununla birlikte, güçlü bir pil takımına da sahipler.

Yenilenebilirlik ile Geleceğe Doğru

Pil modülü Canon

Canoo’nun pil modüllerinin yaşam döngüsüyle ilgili planlarının en büyüğü yeniden kullanılabilirlik fikri. Bu modüller, çoğu  elektrikli araç üreticisindeki gibi bir muhafazanın parçası değil. Bunlar yapısal olarak entegre halde. Üstelik, modüller aynı anda birden fazla Canoo aracına sığacak şekilde ölçeklenebiliyorlar.  Böylelikle, geleceğe yönelik bir modül haline gelir.

Pil modülü

Tüm modüller şu anda 2170 Lityum İyon yuvarlak hücrelerden oluşuyor. Ayrıca tüm teminler de pil ortağı Panasonic’ten karşılanıyor. Ancak 2170 hücre tasarımını üreten herhangi bir pil üreticisinden temin edilebilir. Bunlara ek olarak, modüller bozulduğunda pil modülünün tamamını değiştirmek yerine yalnızca bozulan hücrelerin değiştirilebilecek şekildedir. Bu da maksimum verim almayı sağlar.

Yepyeni Vücut Tasarımıyla Canoo

Canoo, alt gövde

Yepyeni bir bakış açısı ile aracın üst kısmı için seçeneklere sahip. Değiştirilebilir “üst şapkalar” ile Canoo, kablolu sürüş sistemi, motor kontrolörü, invertör, şarj cihazı ve süspansiyonun entegrasyona sahip. Tüm bunlar bir araya gelince benzersiz bir hizmet ortaya çıkıyor.

Sıfır KM Otomobil Modelleri

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here