Canoo Yeni Elektrikli Minibüsünü Görücüye Çıkarıyor

0
1236

Canoo Yeni Elektrikli Teslimat Minibüsünü Görücüye Çıkarıyor

Yeni nesil elektrikli otomobil start-up’ı Canoo, MPDV adıyla yeni teslimat kamyonetini görücüye çıkarıyor. Daha çiçeği burnunda olan firmanın geçtiğimiz aylarda tanıttığı platformun üzerine inşa edilecek bu minibüs, sınıfının en iyisi olmaya hazırlanıyor.

canoo

Yeni Nesil Üreticiden Yeni Nesil Bir Minibüs: MPDV

Canoo, temelde Faraday Future grubundan ayrılarak oluşturulan California merkezli bir girişimdir. Eskiden BMW ve Deutsche Bank’ın CFO’luğunu yapmış Stefan Krause ve BMW’nin eski elektrikli otomobil yönetim kurulu başkanı Ulrich Kranz tarafından 2017 yılında kurulmuştur. Faraday Future grubunda üst düzey yöneticilik yapan bu ikili yanlarına birkaç çalışanı daha alıp kendi elektrikli otomobillerini üretmek için Canoo’yu kurdular. İlk iş olarak da bir elektrikli araç platformu tasarlayan ekip, şimdi bu platform üzerine geliştirdikleri taşıma minibüsünü tanıttı.

Canoo MPDV, alıcıları için yatırım getirisini en üst düzeye çıkarmak için tasarlanmıştır. Şimdilik iki farklı boyutta tasarlanan MPDV, gelecekte farklı boyutlarda da gelmesi planlanıyor. Potansiyel olarak küçük bir araç içerisinde maksimum iç kargo hacmi düşünülerek tasarlanmıştır. Sürücüye özel değişikliklere de izin veriliyor. Firmanın yaptığı bir araştırmaya göre ise altı – yedi yıl içerisinde sermaye getirisine 50.000 – 80.000 $ arasında bir iyileşme sağlayabilecekleri tahmin ediliyor.

2022’de Denemeler Başlayacak

2022 yılında ilk deneme testlerinin başlaması düşünülen araç, 2023 yılında seri üretime geçmeye hazırlanıyor. 40, 60 ve 80 kWh’lik pil paketleriyle gelmesi planlanıyor. Bu pil paketlerine bağlı olarak da en düşük pil paketinde yaklaşık olarak 210 – 270 kilometrelik bir menzile sahip olacağı düşünülüyor. En yüksek pil paketinde ise bu mesafe 380 – 480 kilometrelik bir menzile sahip olacağı düşünülüyor.

Canoo bu minibüs dışında halihazırda tanıttığı bir sedan aracın yanı sıra yakın zamanda farklı bir sedan modeli daha tanıtmayı hedefliyor. Üç araç da temelde aynı platforma sahip olacaklar. Bu platform ise piyasadaki en sade ve en hafif platformlardan birisi olmasıyla dikkat çekiyor.

Canoo MPDV’nin ise tahmini satış fiyatının başlangıç seviyesi için 33.000 $ olması planlanıyor. Firma fiyat konusunda kendine güveniyor ve “en iyiye sahip olma maliyeti” gözüyle bakıyor.

İkinci El Otomobil Fiyatları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here