Stellantis Türkiye Elektrikli Otomobillerde Lider Olmak İstiyor

0
732
Stellantis Türkiye Elektrikli Otomobillerde Lider Olmak İstiyor

Stellantis Türkiye elektrikli otomobillerde lider olmak istiyor. Stellantis Türkiye Parça ve Servisler Genel Müdürü Mehmet Akın, gelecek hedefleri hakkında konuştu. Akın, elektrikli otomobillerde lider markalardan birisi olmayı hedeflediklerini ifade etti. Fiat Chrysler Automobiles (FCA) ile PSA grubu, 2020’de anlaşma sağladı. Böylece yüzde 50-50 ortaklık ile birleşen firmaların ortaklığı devam etti. Son olarak 2021 Ocak ayında Stellantis markası altında birleştiler.

Tedarik Problemi Yavaş Yavaş Ortadan Kalkıyor

Akın otomotiv sektöründe tedarik sorunları yüzünden ciddi sorunlar olduğuna dikkat çekti. Bu anlamda kendilerinin de zorluk yaşadıklarını söyledi. Ayrıca Akın, “Birçok tüketici, araç alma arzusunda olmasına rağmen istediği aracı istediği zamanda bulmakta zorlandı. Tüm markalar için söylüyorum artık tedarik problemi yavaş yavaş ortadan kalmaya başladı.” sözlerini ifade etti. Ayrıca Akın Türkiye üretimlerine ilişkin de açıklama yaptı. Bunun için “Türkiye kapasitesi, tedarik zinciri, yan sanayi becerisiyle beraber her zaman bu anlamda en önemli aday ülkelerden biri olmuştur.” dedi.

Stellantis Türkiye Elektrikli Otomobillerde Lider Olmak İstiyor

Stellantis Türkiye Elektrikli Otomobillerde Lider Olmak İstiyor

Ayrıca Akın elektrikli araç üretiminde çok iddialı olduklarını vurguladı. Bu noktada ise “Elektrikli otomobillerde en lider markalardan birisi olmayı hedefliyoruz. Opel markası özelinde yakın zamanda elektrikli Corsa ve Mokka hayatımıza girecek. Diğer markalarımızda da elektrikli otomobiller hayatımıza girmeye başladı. Bu yavaş yavaş pazarlarda yerini bulacak ve bir değişim olacak gibi. Grup bu anlamda, tüm markalarıyla elektrikli ya da elektriklendirilmiş otomobilleriyle pazarda yerini alacaktır. Otomobil, Türkiye’de önemli bir yatırım aracı. Birçok insanın elindeki paranın değerini korumak adına kullandığı bir emtiya haline de geldi. O yüzden de talebin yüksek olduğu bir yerde fiyatlar da yukarı doğru geliyor.” şeklinde konuştu.

Sıfır KM Otomobil Modelleri

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here