Yeni Mercedes EQE elektrikli otomobil ortaya çıktı ve AMG EQE tespit edildi: özellikler ve çıkış tarihi… Mercedes-Benz‘in en yeni tamamen elektrikli sedanı ve EQS’den gelen birçok yüksek teknoloji özelliğini daha küçük, daha ucuz, E-Serisi sedan boyutunda bir pakette bir araya getiriyor. Tüm ayrıntılar için okumaya devam edin.

Uber-lüks EQS’den bir sürü teknolojiyi daha küçük, daha ucuz bir pakette toplayan yepyeni bir elektrikli sedan. Bu anlamda, 660 kilometrelik menzili bir Model S Uzun Menzilde sürebileceğinizden bile daha uzak. Ancak buna rağmen, Tesla Model S’nin beğenisine bir alternatif. Kulağa hoş gelmek? İşte bu konuda bilmeniz gereken her şey.

Yeni Mercedes EQE Tasarımı

Yeni Mercedes EQE, daha büyük EQS’ye çok benziyor. Tamam, bu yüzden farlar biraz daha kalın ve biraz daha açısal gündüz sürüş lambaları var. Ancak boş plastik ızgara oldukça benzer ve tamponun her iki tarafındaki hava girişleri de öyle.

EQE, kendi 19 ila 21 inç alaşım jant yelpazesiyle birlikte gelir. Ancak eğimli tavan çizgisi, kıvrımlı kapılar ve krom kaplamanın tıpkı EQS gibi göründüğünü inkar edemezsiniz.

Arka tarafta da aynı hikaye ve görünüm devam ediyor. EQE’nin fren lambaları ve siyah tampon kaplaması, bir EQS’de aldığınızla neredeyse aynı görünüyor.

Yeni Mercedes EQE İç Mekanı

EQE’nin dışarıdan tıpkı EQS’ye benzediğini düşünüyorsanız, iç mekana girene kadar bekleyin. EQE iç mekanı, Mercedes’in yeni ultra lüks EV’si ile neredeyse tamamen aynı görünüyor.

Ancak yine de birkaç fark var ve göze çarpıyor. Direksiyon simidi yeniden tasarlanmış ve koltuklar daha farklı dikişlere sahiptir. İç mekandaki farkın tamamı bunlardan oluşuyor yani hepsi bu…

Mercedes EQE ve AMG EQE Elektrikli Otomobil Ortaya Çıktı

EQE’nin dingil mesafesi (ön ve arka tekerlekler arasındaki mesafe) bir EQS’den 90 mm daha kısadır. Ancak kabini normal bir E-Serisi sedandan 80 mm daha uzundur. Bu nedenle yine de içeride süper ferah hissetmelidir. O arabadan 27 mm daha fazla omuz boşluğu var ve koltuklar size daha fazla bacak desteği sağlamak için 65 mm daha yüksek.

Ama bir problem var. EQE’nin 430 litrelik bagajı, E-Serisi sedandakinden yaklaşık 110 litre daha küçüktür. Hatta C-Serisi sedandaki bagajdan 25 litre daha küçüktür. Dahası, EQE’nin kaputunun altında hiçbir şey saklayamazsınız.

Yeni Mercedes EQE Hiper Ekran Bilgi-Eğlence Sistemi

Mercedes EQE, giriş seviyesi EQS’de olduğu gibi standart olarak çift ekranlı bir bilgi-eğlence sistemi, 12,3 inç sürücü ekranı ve gösterge panelinde 13 inç dokunmatik ekran ile geliyor.

Ancak Mercedes’in 3 yerleşik ekranlı gösterişli Hyperscreen sistemini almak için ekstra ödeme yapabilirsiniz. Sürücü için 12,3 inçlik bir ekran, yolcu için başka bir ekran ve ortada 17,7 inçlik devasa bir dokunmatik ekran var.

Mercedes EQE ve AMG EQE Elektrikli Otomobil Ortaya Çıktı

Bu, en yeni ‘Hey Mercedes’ ses tanıma da dahil olmak üzere EQS’den alınan birçok özellik ile birlikte gelir. Ayrıca evinizdeki akıllı teknolojiye bağlayabilirsiniz, böylece arabanıza sürüş sırasında evde ısıtmayı açmasını söyleyebilirsiniz.

Mercedes EQE kablosuz güncellemelerle uyumludur. Bu nedenle en son yazılıma sahip olduğundan emin olmak için onu bir bayiye götürmeniz gerekmez.

Bu güncellemeler arasında arabanızı sürerken stereoda çalan yeni sentezlenmiş motor sesleri vardır. Ve aracınızı kilitlediğinizde çalan özelleştirilebilir far ve fren lambası animasyonları da dahil olmak üzere yenidir. Otomobilinizin fabrikadan çıktığında sahip olmadığı ekstra özellikler için ödeme yapmanızı sağlar.

Yeni Mercedes EQE Serisi

Mercedes EQE, 660 km menzil sağlayan 90 kWh’lik bir bataryaya sahiptir. Bu, bir Tesla Model 3 uzun menzilinden 80 km daha fazla ve bir Model S Uzun Menzilde elde ettiğinizden 8 mil daha fazla.

Yine de mükemmel değil. Daha büyük EQS’deki pilleri kadar hızlı şarj edemezsiniz. Bu araba, sadece 15 dakikada yaklaşık 306 km menzil ekleyebilen 200kW hızlı şarj cihazlarıyla uyumludur. EQE, 170kW hızlı şarj cihazlarıyla sınırlıdır. Ancak bunlar yine de menzilinizi aynı sürede 250 km artırabilir.

Mercedes EQE ve AMG EQE Elektrikli Otomobil Ortaya Çıktı

Şarj istasyonunuzu Mercedes Me Charge uygulamasını kullanarak seçerseniz, yenilenebilir elektrik kullanarak da şarj etmeyi seçebilirsiniz.

Yeni Mercedes EQE Performansı

Mercedes, yeni EQE’nin performansı hakkında fazla bir şey söylemedi. Ancak ilk olarak arkadan çekişli 350 modelini satışa çıkaracağını doğruladı. Bu, arkada 292 hp ve 530 Nm tork üreten tek bir motor kullanır.

Mercedes, bu arabaların tam olarak ne kadar hızlı olacağını söylemedi. Ancak giriş seviyesi 2 tekerlekten çekişli EQS’nin hızından çok uzak olmamalılar. EQE, 333 beygirlik tek bir motora sahip ve 0’dan 96 kmh’ye 6.2 saniyede hızlanıyor.

Mercedes daha sonra 4 tekerlekten çekişli bir EQE’yi piyasaya sürecek ve ardından daha da hızlı bir AMG versiyonu gelecek.

Yeni Mercedes-AMG EQE

Arkadan çekişli Mercedes EQE’nin 2022’nin başlarında satışa çıkması bekleniyor. Ve kısa bir süre sonra dört tekerlekten çekişli bir model geliyor. Daha güçlü bir şey arıyorsanız endişelenmeyin, otomobilin bir AMG versiyonu da piyasaya sürülecek.

Mercedes, EQE AMG hakkında herhangi bir bilgi yayınlamamasına rağmen, yeni alaşım jantlar ve standart EQE’den çok daha büyük ve daha sportif fren diskleri kullanan bir prototip test edildi.

AMG EQE, dört tekerlekten çekişli, çift motorlu bir kurulumdan 523 hp üreten üst düzey bir Mercedes EQS’ye benzer bir motor konfigürasyonuna sahip olabilir.

Alternatif olarak, Mercedes, EQS AMG’yi AMG EQS 53’tekiyle aynı teknolojiyle donatabilir. Bu, çift motordan 761 hp üretebileceği anlamına gelir. Bu Porsche Taycan Turbo S ile aynı güç çıkışıdır.

AMG EQE, AMG EQS’nin 579 km menziliyle eşleşmeyebilir. Ancak 612 hp AMG E63S’den daha fazla güce sahip olabilir. Ve 0-96 kmh süresi yaklaşık 4 saniye olmalıdır.

Yeni Mercedes EQE Sürüşü

Mercedes EQE, sürüşü çok rahatlatıcı hale getirecek birçok özelliğe sahiptir. Yeni başlayanlar için Mercedes, gürültü ve titreşimleri ortadan kaldırmak için tüm aküleri ve motorları özel bir köpükle kapladı. Tıpkı daha büyük EQS gibi rüzgar gürültüsünü azaltmak için EQE’nin gövdesinde ince ayar yaptı.

Standart olarak çelik yaylar alırsınız. Ancak tıpkı yüksek özellikli S-Serisi ve EQS’de olduğu gibi uyarlanabilir havalı süspansiyon için ekstra ödeme yapabilirsiniz. Bu, tümsekleri daha da iyi gidermeye yardımcı olur. Ve seyir halindeyken aracı daha sessiz ve daha dengeli hale getirmek için tüm aracı 20 mm’ye kadar alçaltabilir.

Mercedes EQE ve AMG EQE Elektrikli Otomobil Ortaya Çıktı

EQE’nin dönüş çapını 12,5 m’den 10,7 m’ye düşüren, tıpkı EQS’de olduğu gibi arkadan direksiyon için biraz daha fazla para ayırabilirsiniz. Bu, A-Serisi’nin dönüş çemberinden bile daha küçük.

Ayrıca, biraz tecrübesiz birine ödünç vermeniz gerekiyorsa, aracın gücünü ve hızını sınırlamanıza izin veren ek Genç Sürücü programlarını da indirebilirsiniz.

İkinci El Mercedes-Benz İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here