Yeni Volkswagen ID Buzz elektrikli minibüs: fiyatlar, özellikler ve çıkış tarihi.. Volkswagen, 2022’nin sonlarında gelecek olan yeni ID Buzz tamamen elektrikli karavan ve ticari aracın teaser görüntülerini resmi olarak yayınladı. Tüm ayrıntılar için okumaya devam edin.

VW ID Buzz basit tasarımı kısmen ortaya çıktı ve muhtemelen diğer ayrıntılar 2022’nin başlarında açıklanacak. Ticari sürüm testinde ID Buzz, ID3’ten iç aydınlatma teknolojisini alıyor. VW’nin klasik karavanının tamamen elektrikli versiyonu 2025 civarında ortaya çıkacak. Yüksek teknolojili kendi kendine sürüş versiyonuyla birlikte pratik bir MPV insan taşıyıcısı ve geniş bir ticari araç olarak yakında satışa sunulacak.

Volkswagen, yeni ID5 ve ID5 GTX elektrikli otomobillerini lanse eden bir basın toplantısı sırasında yolcu versiyonunun ilk resmi resimlerini yayınladı. Ayrıca, bitmiş ID Buzz’ın 2022’nin başlarında ortaya çıkacağı haberini verdi.

Yeni Volkswagen ID Buzz Tasarımı

Bu ID Buzz’daki dönen gökkuşağı kamuflajı, yeni otomobilin tasarımını gizlemek için fazla bir şey yapmıyor. Bitmiş otomobilin 2017’deki orijinal ID Buzz konseptine çok benzeyeceği açıkça görülüyor. Aşağıda klasik bir T1 karavanının yanında gösteriliyor.

Volkswagen ID Buzz Elektrikli Minibüs; Özellikler ve Çıkış Tarihi

Konsept ile VW’nin yeni görselleri arasındaki en dikkat çekici farkı ön tamponda. Konseptin yuvarlak gündüz farlarına sahip petek tasarımı, yeni Volkswagen T7 Multivan’a benzer şekilde daha geniş, tam genişlikte bir tasarımla değiştirildi. Volkswagen’den gelen bu yeni resmi görüntülere ek olarak, yeni elektrikli ID Buzz yollarda prototip halinde görüldü.

Bu test arabaları, bir Volkswagen ID4 SUV’nin farları ve tamponunun şeklini taklit eden yanıltıcı çıkartmalarla kaplandı. Ancak ID Buzz’ın kutu gibi dik tasarımı saklanmıyor.

Bu özel test arabaları, yaklaşan ID Buzz ticari versiyonu gibi görünüyor. Volkswagen tarafından yakın zamanda tanıtılan otomobilin aksine, bu prototipler yalnızca bir yan kapıya sahip ve tam boy yan camlardan yoksun. Minibüsün arkası, arka lambalarını maskelemek için çıkartmalar kullanıyor. Ancak gerçek ışıklar onların altından görülebiliyor.

Volkswagen ID Buzz Elektrikli Minibüs; Özellikler ve Çıkış Tarihi

Yeni Volkswagen ID Buzz İç Tasarımı

İç mekan görüntüsü, ID Buzz’ın ID3 ve ID4 dahil olmak üzere diğer ID modelleriyle aynı genel düzeni kullanacağını gösteriyor. Bunlar arasında dijital sürücü ekranı, büyük ölçüde düğmesiz gösterge paneli ve merkezi bir bilgi-eğlence sistemi yer alıyor.

Yeni ID Buzz ayrıca, aracın şarj koşullarına, navigasyon talimatlarına veya sesli asistanın kullanımına bağlı olarak farklı ışıklar yaymaktadır. Bunlar farklı renklerde yanan gösterge paneli boyunca ID Light teknolojisi ile birlikte gelmelidir.

ID Buzz’ın yolcu versiyonu, tamamen düz bir zemin tarafından desteklenir. Ve bu alan ile birlikte yedi kişiye kadar yolcu alabilir. Ayrıca bir California karavan versiyonu da mevcut. Bu, her şeyin tekerlekli bir çevre dostu tatil evi için olduğunu görüyor.

Volkswagen ID Buzz’ın kargo versiyonunun arkada 800 kg civarında ağırlık taşıyabilmesi bekleniyor. Ayrıca katlanır çalışma tezgahı ve 230V ev tipi elektrik prizi gibi seçenekler sunması bekleniyor.

Yeni Volkswagen ID Buzz Piller ve Ürün Yelpazesi

Volkswagen, yaklaşmakta olan Volkswagen ID Buzz’ın boyut olarak 48kWh ile 111kWh arasında değişen piller kullanacağını şimdiden onayladı. Menzilli versiyonlar 550 km menzile sahip olabilir.

Volkswagen ID Buzz Elektrikli Minibüs; Özellikler ve Çıkış Tarihi

Muhtemelen ilk olarak tek motorlu bir versiyon satışa çıkacak. Ve bu da neredeyse kesinlikle Volkswagen ID3 ve ID4 gibi arkadan çekişli olacak. Çift motorlu, dört tekerlekten çekişli bir versiyonun da geliştirme aşamasında olduğuna inanılıyor.

Yeni Otonom Volkswagen ID Buzz Elektrikli Minibüs

Volkswagen, araç paylaşımı yoluyla yerleşim alanlarındaki tıkanıklığı azaltmak amacıyla kendi kendini süren bir Volkswagen ID Buzz geliştirmek için Argo AI ile ortak bir proje üzerinde çalışıyor. Bu prototipler, çevresini haritalamak ve tehlikeleri tespit etmek için kameralar ve bir dizi sensör kullanır.

Hedef, 2025 yılına kadar Hamburg’da kendi kendini süren Volkswagen ID Buzz MPV’lerin yeni bir yolculuk paylaşım hizmetinin parçası olarak faaliyet göstermesidir. Bu, aynı zamanda yol güvenliğini artırmanın yanı sıra yerleşim alanlarındaki trafiği kolaylaştırma gibi ek faydalara da sahip olabilir.

2022 Volkswagen ID Buzz Fiyatı ve Çıkış Tarihi

Volkswagen ID Buzz’ı 2022’nin sonlarında hem bir binek minibüsü hem de ticari bir araç olarak satışta görmeyi bekleyin.

Fiyatlandırma bu noktada biraz gizemli olsa da yeni Volkswagen ID Buzz’ın yakın zamanda ortaya çıkan VW T7 Multivan’dan daha pahalıya mal olmasını bekleyebilirsiniz. Bu benzinli ve hibrit motorlu modelin yakında satışa çıktığında 50.000 £ ‘a mal olması bekleniyor. Türkiye fiyatı henüz net olarak açıklanmış değil.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here