Cadillac Blackwing Modelleri 1 Şubat’ta Tanıtılacak

0
1123

Cadillac Blackwing Modelleri 1 Şubat’ta Tanıtılacak

v serisiUzun bir teaser kampanyasından sonra, 2022 Cadillac CT4-V Blackwing ve CT5-V Blackwing için bekleyiş neredeyse bitti. Cadillac’ın yeni yüksek performanslı spor sedanları sonunda gün yüzüne çıkmaya hazırlanıyor. Otomobil üreticisi, kısa bir duyuru ve teaser videosu ile CT4-V ve CT5-V Blackwing için Şubat ayındaki bir çıkışla ilgili söylentileri doğruladı. Özellikle, otomobiller 1 Şubat 19:00 EDT’de bir canlı yayın etkinliğinde piyasaya sürülecek. Yani, sedanlar resmi olarak o gün çıkacak. Cadillac ayrıca keskin gözlü yarış hayranlarının 30 Ocak’taki Daytona dayanıklılık yarışında Rolex 24’te yeni Blackwing’lerin gizli bir önizlemesini alabileceklerini söylüyor. Ön izlemenin doğası veya tam olarak ne kadar görüleceği bilinmiyor ama muhtemelen yayınlanan kısa teaser videosundan çok daha fazlasını sunacağı düşünülüyor.

Blackwing İçin İpuçları

Yakın zamanda sızdırılan detaylar sayesinde, Cadillac’ın yeni yüksek performanslı sedanlarının tüm önemli performans detaylarını biliyoruz. Video, her iki Blackwing modeli için bazı işitsel ipuçları sağlıyor. 11 saniyelik klipte, V8 ve V6 motorlarının ayırt edici patlamalarıyla karıştırılmış; her iki araç için de zaten onaylanmış bir özellik olan manuel şanzımanın hızlı bir şekilde değiştirildiği görülüyor. CT5-V Blackwing’in kaputunun altına 6.2 litrelik süper şarjlı bir V8 yerleştirilmesi bekleniyor.

 

Sızan sipariş rehberleri, CT5-V Blackwing’in şimdiye kadar sunulan en güçlü üretim Cadillac olacağını iddia ediyor. Bu bilgi kaputun altında en az 640 beygir gücü (471 kilowatt) olacağını gösterir nitelikte. LT4 zaten Camaro’da 650 hp (478 kW) güç sağlıyor. Daha küçük CT4-V Blackwing’te ise, çift turboşarjlı 3.6 litrelik V6’nın tercih edilen motor olduğuna inanılıyor. CT4, teknik olarak eski ATS ile çok şey paylaştığı için bunun da paylaşılıyor olması ihtimali yüksek. Motor, önceki nesil spor sedana 464 hp (341 kW) getirmişti.

Cadillac Performans Araçları

Mayıs 2019’da CT4-V ve CT5-V piyasaya sürüldüğünde Cadillac, tüm performans topluluğunun kafasını karıştırmıştı. Cadillac, V adını en yüksek performanslı araçları için ayırmıştı. Ancak otomobil üreticisinden herhangi bir açıklama yapılmadan, V arabaları aniden ortaya çıktı. Blackwing V8 motorunun beklenmedik bir şekilde iptal edilmesinin ve CT6’nın kaldırılmasının bununla bir ilgisi olduğundan şüpheleniliyor. Sizin Blackwing araçları hakkında düşünceleriniz neler?

cadillac blackwing

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here