BMW E30 M3 Cecotto ile tanışmaya hazır olun. Eskiyi unutmak BMW ile pek mümkün görünmüyor. Revize ederek eskiyi yeniyle harmanlayan firma, efsane kasa E30 M3 modelini tekrar gün yüzüne çıkardı. BMW Unutulmayan otomobilin köklerine saygı duydu. YouTube’daki yeni bir video ile 1989’da piyasaya sürülen özel sürüm E30 M3 Cecotto’nun hikayesini paylaştı. BMW E30 M3 Cecotto’yu Unutmamamızı İstiyor.

Unutulmaz Otomobil BMW E30 M3 Cecotto !

Yeni M3 görünümü ve ikonik olmasıyla hoşunuza gidecek bir otomobil ancak hoşunuza sadece bununla gitmeyecek. BMW severlerin vay canına diyeceği hikayesi var. Fark edilmek için E30 tercih edenler bu otomobille fark edilmenin ötesine geçebilirler.

Yakında AWD sistemi ile satışa sunulacak olan araç şu an sıralı altı motor ve düz şanzıman ile arkadan itişli olarak kullanımda.

M3 E30 çok sayıda sürümü olan ve bazıları için BMW’yi BMW yapan bir araçtır. Bu yüzden World Touring Car Championship başarısı için Johnny Cecotto’ya özel olarak bir M3 E30 sürüm üretimi gerçekleşti.

Ünlü Yarışçı Johnny Cecotto’nun İsmi BMW ile Yaşıyor

Johnny Cecotto 1956 yılında Venezüella doğumlu bir yarışçıdır. Yarış hayatına motosiklet ile başlayıp otomobil ile bitirmiştir. Buna ek olarak BMW Motorsport takımı ile başarıları olduğu için BMW tarihinde önemli bir yere sahiptir. Her şeyden önce Cecotto sürümü, çok ünlü değil ancak bu sürümün arkasında bir hikaye yatıyor.

Johnny Cecotto 1989 ve 1992 yılları arasında 10 kez kazandığı World Touring Car Championship yarışlarında M3 sürmüştü. Ondan sonra 505 adet Cecotto isimli E30 M3 sürümü geldi. Aslında bakarsanız görünüm bakımından diğer M3’lerden farksız bir otomobil. Ancak mevzu kaput içinde başka bir hal alıyor. Özel sürümde 2.3 litre ve 215 beygir gücüne sahip dört silindirli bir canavar yatıyor.

Buna ek olarak otomobilde katalik konvertör de yükseltilmesi de gerçekleşti. Dönemine göre daha çevreci bir model olması düşünülmüş.

Araçta 3 Renk seçenekleri mevcut. Misano kırmızısı, nogaro gümüş metalik ve metalik makao mavisi araçta seçenek olarak sunulan renkler olarak karşımıza çıkıyor. Cecotto sürümünün farkını koyduğu nokta aracın kabin tarafı. Ön panelde bulunan aracın özel bir sürüm olduğuna dair bir plaka göze çarpıyor. Seri hale getirilen plakalar aracı özel kılıyor. Siz bu araca sahip olmak ister miydiniz?

M3 cecotto modelinde İnce detay değişiklikleri dışında radikal bir değişiklik yok. O meşhur gırtlaktan bağırma sesi olarak tabir ettiğimiz motor sesi efsanesi varlığını bu modelde de sürdürmeye devam edecek. Başka bir deyişle yaşayacak.

E30 modellerinde standardın dışına çıkan ve yeni bir karakter ile tekrar karşımızda olan Cecotto sürümü diğer modellerin peşinden gelmesini sağlayacak mı muamma. Ancak tahmin edeceğiniz üzere BMW ürün gamı çok fazla efsane aracı barındırıyor. BMW için özel araçların daha özel olmak için BMW için çalışmış başarılı yarışçıların ismini rozetinin yanına ekleme yarışına girme durumu olacaktır.

İkinci El BMW E30 İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here