Audi’den Okul Servislerini Görünce Yavaşlatan Teknoloji

2
1495
audi'den-okul-servisi
audi'den-okul-servisi

Audi’den okul servislerini tespit eden teknoloji üzerinde çalışma haberi geldi. Araç-altyapı teknolojisi, durmuş bir okul servisine yaklaşan sürücüleri uyarabilecek. Audi ve teknoloji ortakları, okul bölgesi işaretlerinden ve okul otobüslerinden gelen verileri paylaşan bir sistem üzerinde çalışıyor.

Audi’den İlk Denemeler e-Tron İle Gerçekleşecek

audi-e-tron
audi-e-tron

Sistem, 5,9 GHz bantlı bir hücresel ağ üzerinden veri iletmek ve almak için hücresel araçtan her şeye (C-V2X) teknolojisini kullanır. Özel olarak donatılmış Audi e-tron’lar, yakınlarda bir okul servisinin ne zaman olduğunu ve yaklaşan okul bölgesinde çocukların hangi vakitlerde olduğunu bilecek.

Muhtemelen hepimiz bu durumdaydık: Durmuş bir okul otobüsü bir virajda göründüğünde ilerliyorsunuzdur. Ancak hızla yavaşlarsınız çünkü çocuklar bizim geleceğimizdir ve tehlikeyi düşürmeye çalışırsınız. Audi’den ve ortaklarından, Applied Information and Temple, Inc., 5.9 GHz hücresel ağı kullanarak hücresel araçtan her şeye (C-V2X) okul bölgelerine ve otobüslere getirmek için Amerika’nın Georgia eyaletiyle birlikte çalışıyor.

Denemeler Amerika’da Başladı

audi'den -okul-teknoloji
audi’den-okul-teknoloji

Sistem, testin erken safhalarında ve Altyapı Otomotiv Teknolojisi Laboratuvarı’nın bulunduğu Georgia, Alpharetta’da iki aşamada yürütülecek. İlki, bir okul bölgesine yaklaştıklarında sürücüleri uyarır ve okulun açık olduğu ve çocukların bulunduğu zamana bağlı olarak bu bilgileri paylaşmak için değiştirilebilir. İkinci aşama, bulunduğu yere yaklaşan sürücülere mesajlar yayınlayacak ve otobüsü geçmesine izin verilmeyen özel olarak donatılmış okul otobüslerini içerecektir. Her iki testte de özel olarak donatılmış Audi e-tron test araçları kullanılacak. Projenin 2021 yılının ilk yarısında tamamlanması bekleniyor.

Audi’den Sonra Araçlar Daha Bilinçli Hale Gelebilir

audi'den -teknoloji
audi’den-teknoloji

C-V2X, araçlar ve altyapı arasında bağlantı oluşturmak için hücresel ağları kullanır. Okul işaretleri, verileri ileten bir yol kenarı birimi (RSU) olurken, otobüsler veri paylaşan araçların içinde araç üstü ünitelere (OBU) sahip olacaktır. Özel olarak donatılmış e-tronlar yerel ağa bağlanacak ve işaretler ve otobüsler tarafından iletilen bilgileri gösterecektir.

Audi, Las Vegas dahil şehirlerde trafik ışığı geri sayımı için zaten bir V2X sistemi kullanıyor. Test tamamlandıktan sonra ve tüm dünyada yeterli sayıda okul bölgesi bu sistemi uygularsa, gelecekteki araçlar okul bölgeleri konusunda biraz daha bilinçli hale gelirse şaşırmayın.

2.El Araba İlanları

2 YORUMLAR

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here