Audi Q8 Artık Fişli!

Otomotiv devleri yıllardır ürettiği içten yanmalı motorlarını elektriklendirmeye devam ediyor. Tam elektrikli modellere göre daha ulaşılabilir olan hibrit modeller, satış rakamlarında da kendini iyiden iyiye göstermeye başladılar. 3 farklı seçenek ile üretilen hibrit motorların çeşitleri ise şöyle; Hybrid, Plug-in Hybrid, Mild Hybrid. Alman devi Audi‘nin ürettiği dev model Q8 de artık Plug-in (fişli) hibrit motora sahip. Plug-in Audi Q8 ‘in yakın zamanda satışa sunulması bekleniyor.

Audi Q8 Plug-in Hybrid İki Farklı Seçenek ile Gelecek

Marka tarafından geliştirilen iri SUV Q8, 55 TFSIe ve 60 TFSIe olmak üzere iki farklı motor seçeneği ile satışa sunulacak. İki model de 17,8 kWh kapasiteli yeni bir batarya ile gelecek. Audi’ye ait hybrid otomobillerin çoğunda 14,1 kWh’lik kapasiteye sahip batarya kullanılıyor. Yani, Plug-in Hybrid motor teknolojisine sahip Q8’in daha fazla elektrik menzili sunacağını söyleyebiliriz.

Audi Q8

3.0 Litrelik V6 ile Geliyor!

Audi Q8 Plug-in Hybrid iki motor seçeneğinde de 3.0 litrelik 6 silindirli benzinli motoru ve elektrik motoru ile geliyor. Motor gücünün aktarımı da 8 ileri otomatik şanzıman ile gerçekleştiriliyor. 4 tekerden çekiş sistemi ile gelen Q8, gerekli durumlarda %85’e kadar ön tekelere, %70’e kadar arka tekerlere tahrik torkunu verebiliyor. Normal koşullarda ise tahrik torkunu %40 önden, %60 arkadan çeker olmak üzere 4 tekere aktarıyor.

q8

0-100 değeri 5.4 saniye!

Modelin 55 TFSIe motora sahip versiyonu 375, 60TFSIe motora sahip versiyonu ise 422 beygir gücüne sahip. Q8 Plug-in Hybrid’in 60 TFSIe 422HP versiyon ile 0-100 hızlanması 5.4 saniye sürüyor. Her iki versiyon için de hız limiti 240km/h olarak belirlenmiş.

q8 plugin

Verimlilik Yine Ön Planda

Elektrikli Audi modellerinin tamamında bulunan; sürücü gazdan ayağını kaldırdığında oluşan fren enerjisi bataryaya depolanıyor. Ayrıca belli süratlerde devreye girerek aracı boşta sürüş moduna alan, (motoru kapatan) ve verimlilik sağlayan Audi teknolojisi de TFSIe motorlu Q8’lerde mevcut olacak.

tfsie interior

Yeni Audi Q8 Çok Yakında!

Audi Q8 Plug-in Hybrid bu yılın sonunda Avrupa pazarına sunulacak. Ek olarak, marka tarafından yapılan açıklamada modelin Amerika pazarına sunulmayacağı söylendi.

2020 Audi Q8 Hakkında Bilmek İsteyeceğiniz Her Şey!

İkinci el Audi SUV ilanları

5 YORUMLAR

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here